Stiri. Comunicate

1 iunie – zi libera nationala

By  | 

Vineri, vorbeam cu Ruxandra Rusan la Itsy Bitsy despre legea pentru 1 iunie – zi libera nationala. Am zis de atunci ca poate-o fi cu noroc. Si iata ca azi a venit vestea cea mare – legea a trecut si de Camera Deputatilor! :)

  • Camera Deputatilor a adoptat cu 237 voturi PENTRU propunerea legislativa pentru modificarea articolului 139 din Legea nr.53 / 2003 – Codul Muncii, care vizeaza declararea zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului, zi libera nationala
  • Propunerea legislativa este sustinuta de campania derulata de grupul de initiativa format din Itsy Bitsy FM si Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, lideri de opinie – Andreea Marin, Virgil Iantu si Tily Niculae, parlamentari, specialisti psihologi, asociatii de parinti.
  • Campania urmareste sa imbunatateasca relatia dintre copiii si parintii din România, determinându-i pe cei din urma sa petreaca timp de calitate impreuna cu cei mici.

Dincolo de toate eforturile, de la idee, pâna la actiunile prin care am reusit sa aducem impreuna atâtia oameni si autoritati in aceasta campanie, cel mai mult conteaza bucuria celor mici. 1 Iunie zi libera nationala va fi cel mai frumos cadou pentru toti copiii si parintii.” declara Nadia Tataru, Director General Itsy Bitsy FM.

Initiativa legislativa, inaintata de senatoarea Rozalia Biro si de deputata Claudia Boghicevici, impreuna cu un grup format din 84 de parlamentari din toate partidele politice, este parte din campania ce urmareste sa imbunatateasca relatia parinte-copil. Campania este derulata de grupul de initiativa format din Itsy Bitsy FM impreuna cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA), lideri de opinie – Andreea Marin, Virgil Iantu si Tily Niculae -, specialisti psihologi, asociatii de parinti.

Ne bucura semnul pozitiv pe care il da societatii votul de astazi. Nu pot decât sa sper ca vorbim doar de un inceput, ca vom pune umarul impreuna – societatea civila, autoritatile, liderii de opinie, companiile – sa facem cât mai multe actiuni in sprijinul copiilor si parintilor, pentru familii din ce in ce mai sanatoase din toate punctele de vedere.” declara Gabriela Coman, presedinta ANPDCA.

Acum legea merge mai departe catre Presedintele României care in maximum 20 de zile o va promulga sau o va trimite inapoi parlamentarilor spre reexaminare. Urmeaza apoi publicarea in Monitorul Oficial si intrarea in vigoare dupa alte 3 zile.

Peste 17.000 de români sprijina initiativa pe pagina de facebook 1 Iunie zi libera. Campania beneficiaza de sprijinul autoritatilor, specialistilor in educatie si psihologia familiei, asociatiilor de parinti, liderilor de opinie si personalitatilor din lumea artistica, care continua sa trimita mesaje de sustinere.

(Comunicat de presa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook