Evenimente

Cand intr-un cuplu fiecare vorbeste si nu aude nimeni

By  | 

Nu-mi spuneti ca n-ati trait niciodata in cuplu, in relatia voastra, sentimentul acela ca fiecare vorbeste pe limba lui sau ca nu va aude nimeni!

Personal nu cred in relatii perfecte. Vorba sotului meu: de ce filmele romantice se opresc la momentul in care personajele principale isi declara iubirea si, eventual, se casatoresc si “au trait fericiti pana la adanci batraneti”? De ce nu arata si ce inseamna “au trait fericiti pana la adanci batraneti”?

Dar cred in relatii frumoase. Cu intelegere. Cu respect. Cu bucuria de a fi impreuna. De a descoperi lumea impreuna. De a evolua impreuna. De a fi parinti impreuna.

Cheia, spun multi, este comunicarea. Mi se pare insa ca in lumea noastra, in care partenerii isi petrec mult mai multe ore la munca decat acasa, impreuna, in care relatiile de la birou iti consuma mult prea multa energie si de multe ori necesita prea multa “diplomatie”, deschiderea spre comunicare in cuplu se estompeaza tot mai mult. Si, absorbiti de propriile ganduri si preocupari, de multe ori doi oameni care imparteau aceeasi lume par sa traiasca in universuri paralele.

Si eu am nevoie sa ma vezi, sa ma auzi, sa ma simti…

Asa incepe prezentarea evenimentului organizat de Gaspar Gyorgy in luna octombrie. Si zic ca e al naibii de adevarat… Fiecare are nevoie de fie vazut, auzit, simtit… Mai ales intr-un cuplu.

Despre Gaspar am mai vorbit eu, stiti ca e proful meu preferat de psiho. Da, stiu, el nu e profesor… :)

Revenind la evenimentul despre care va vorbeam. Conferinta “Ce spun eu si ce auzi tu” va avea loc sambata, 29 octombrie, si ofera o noua viziune si perspectiva practica asupra relatiilor de cuplu.

Ceea ce mi-a atras mie atentia, in descrierea acestui eveniment, a fost urmatoarea fraza: “DA, si cuplurile fericite se cearta – diferenta este data de faptul ca adultii din aceste cupluri isi gestioneaza conflictele intr-un mod constructiv si constienti de importanta relatiei”. In sfarsit, cineva spune lucrurilor pe nume! Ce-i aia “noi nu ne-am certat niciodata” sau “ne-am certat, gata, ne despartim”?

Eu cred ca e normal sa apara si diferente de opinie sau preferinte de-a lungul evolutiei unei relatii. Oamenii se schimba. Contextele de schimba. Relatia in sine se schimba.

“Uneori, conflictul este fenomenul care ne ajuta sa ne concentram pe nevoile celuilalt. Si tocmai prin acest proces de reconectare incepe cresterea relatiei. O conversatie umana de reconectare nu este despre a arata cu degetul, ci despre a-i spune partenerului ce ne dorim sa faca diferit.”

Trebuie insa, cred, si sa vrem sa ascultam… Si poate despre asta vom invata la aceasta conferinta. Printre multe alte informatii utile pe care le vom afla, precum:

• Descoperirea si recunoasterea comportamentelor toxice dintre partenerii unui cuplu;
• Blocajele in comunicare si armele psihologice pe care le folosim in viata de zi cu zi;
• Aspectele care fac diferenta intre cuplurile fericite si cele nefericite;
• Intelegerea motivelor pentru care ne comportam intr-un anumit fel;
• Descoperirea noii stiinte a iubirii;
• Dezvoltarea unor practici sanatoase de relationare si comunicare in cuplu;
• Impacarea cu noi insine si acordarea permisiunii de a primi si oferi iubire.

Inscrierile la eveniment se fac aici, iar pana pe 15 septembrie puteti profita si de oferta early bird (pret redus).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook