Ganduri. Amintiri

Cand nu vopsesti oua, iti vopsesti parul

By  | 

Cam asa a fost cu mine anul acesta de Pasti.

De multi ani, de cand ne impartim sarbatorile cu cele doua familii, eu nu vopsesc oua de Pasti. Cel mult, ma joc cu Robert de-a vopsitul oualelor (de pasare sau din polistiren :) ). Anul acesta, insa, cum am lucrat in Saptamana Mare, nici de asta nu am avut timp.

Copilul si-a satisfacut pofta de vopsit, ajuntandu-si bunica sa pregateasca ouale cu frunze de patrunjel sau sa le decoreze pe cele vopsite cu abtipilduri tematice.

Eu am gasit o alta solutie :)

Vineri mi s-a pus pata. Ma vopsesc, mi-am spus. Cu vreo doua zile inainte as fi zis ca o sa ma mai vopsesc abia de ziua mea. De obicei asa ma pregatesc eu de trecerea anilor :) Mi se trage de la niste prieteni care, cu niste ani in urma, mi-au facut cadou de ziua mea o programare la salon :) De fapt si blondul cu care m-ati vazut in ultima vreme tot de ziua mea mi l-am daruit, anul trecut.

Recunosc ca ma cam saturasem de blond. Nici nu mai era blond curat. Nici parul nu mai arata prea sanatos. Asa ca, daca mi s-a pus pata, am trecut la fapte.

De salon stiam ca nu mai am nici timp, nici sanse, asa ca am apelat la ajutorul meu de nadejde: mama. Si in drum spre casa m-am oprit la supermarket sa imi iau vopsea.

Cand vine vorba de vopsea de par, eu am avut intotdeauna o problema. Orice culoare-as fi ales, la final tot un soi de roscat sau cu reflexe de roscat iesea. Poate pentru ca, in copilarie, patul meu avea natural aceste reflexe si, probabil, nota aceea de baza a parului a ramas in structura firului de par.

Acum, parul fiind blond (decolorat), eram convinsa ca iese roscat sau in nspe nuante. Asa ca am ales ceva dark. Dark chocolate si dark brown (da, aveam nevoie de doua tuburi si am zis sa combin ceva foarte inchis cu ceva care are ca baza tonuri reci sa estompeze din blond).

Sincer, nu ma asteptam sa se acopere blondul sau sa iasa uniform. Cu atat mai putin sa iasa aproape negru :)

Riscanta schimbare, mi-a spus cineva. Asa o fi. E diferit, intr-adevar, dar mie imi place ce-a iesit.

Si uite-asa m-am si innoit de Pasti, ca tot nu a stiut Iepurasul ce cadou sa-mi dea :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook