Parenting

Ce bine-i cu baiat mare

By  | 

Desi a fost singur in cantonament, citeste singur, stie o gramada de lucruri si te uimeste cu replicile lui, am realizat cat de bine e sa ai baiat mare abia acum cateva saptamani. Am fost doar noi la film.

Cat am stat eu la coada la popcorn, baiatul meu a fost singur la toaleta si s-a descurcat ca un om mare. Iar cand s-a intors, a ramas singur cu meniurile de popcorn si apa, ca sa ma pot duce eu la baie sa ma spal pe maini.

Dupa film, am ramas la mall sa mancam si, pentru ca eu aveam nevoie la toaleta, a stat singur la masa, fara nicio problema, pana m-am intors.

Cu alta ocazie, tot la film, s-a trezit in mijlocul filmului ca nu mai rezista pana la final si trebuie neaparat sa mearga la toaleta. Doar ca s-a dus singur. Va dati seama ca am stat putin cu inima stransa daca mai nimereste sala la intoarcere, dar s-a descurcat de minune.

Zilele acestea, ne-am uitat impreuna la Jocurile Olimpice. Am explicat atat cat m-am priceput regulile de la haltere, volei, spada, handbal, gimnastica, tenis la dublu sau lupte.

Aseara a zis ca nu mai vrea sa se uite la gimnastica (parca stia ca nu o sa avem motive de bucurie), dar ca eu ma pot uita daca vreau, in timp ce el se joaca pe calculator jocurile de pe CD-urile EDU, al caror fan este.

Mi-am amintit cu drag de serile in care, copil fiind, ma uitam cu mama la concursurile de gimnastica, patinaj artistic sau festivaluri de muzica. La meciurile de fotbal ma uitam cu tata.

Nimic nu se compara insa cu bucuria de a vedea alaturi de copilul tau competitii sportive de toate felurile. Si sa-l vezi cum vrea sa inteleaga ce se intampla si de ce. Cum isi alege cu ce echipa sa tina. Cum se arata dezamagit de un sportiv sau altul. Cum se bucura cand favoritul lui evolueaza bine.

Ce bine e cu baiat mare! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook