Evenimente

Cine tipa primul: taticul sau copilul?

By  | 

E o petrecere in familie. Cu destul de multi invitati. Printre ei si cativa cu copii mai mari sau mai mici. Un tatic isi ia fetita de mana, in incercarea de a o imprieteni cu ceilalti petrecareti. Fetita are in jur de trei ani. Si nu pare prea dornica de socializare. Taticul o ia in brate. Fetita se lipeste de tata, dar nu pare prea incantata sa fie punct de atractie in dialogurile celor mari. Si da semne ca e pe punctul sa izbucneasca in plans. In doi timpi sit rei miscari, tatal o cauta cu privirea pe mama si copilul ajunge in bratele acesteia, inainte sa urce decibelii.

Tabloul acesta s-ar putea intitula: cand copilul face scandal este pasat imediat mamei.

Exagerez? Ziceti ca n-ati mai vazut niciodata scena asta?

Cand vine vorba de tatici in relatia cu un copil agitat, nemultumit, care plange, imi vine in minte vorba aceea: copiii sunt minunati, mai ales cand dorm. La fel, taticii sunt perfecti, cand copilul e tot un zambet.

Alta este insa povestea cand copilul face o criza.

Crizele de furie si traumele copiilor: cum le gestionam?

Despre relatia taticilor cu cei mici in plina criza de furie este vorba si in cea de-a sasea editie a evenimentului dedicat taticilor “Modern Dad’s Challenges”.

Evenimentul va avea loc miercuri, 28 februarie, la ora 18.30, la Hotel International, Bucuresti.

In fata taticilor se vor afla: Ioana Agachi, Psihoterapeut, managing partner Eu, parinte ghemotoc si Mirela Horumba, psihologul parintilor, cu certificare internationala in metoda Feuerstein Instrumental Enrichment si psihoterapeut cu drept de libera practica acreditat de Colegiul  Psihologilor din Romania.

Psihoterapeutul Ioana Agachi va deschide discutia despre crizele de furie, cunoscute si sub numele de tantrumuri si va incerca sa raspuna la intrebarile: De ce apar crizele de furie? Ce rol au ele in dezvoltarea copilului si cum sa le gestionam, atunci cand apar?

In continuarea discutiei despre dezvoltarea emotionala a copiilor, participantii vor afla mai multe despre cele mai cunoscute frici ale copiilor si linia fina dintre ele si traumele pe care le pot provoca celor mici, de la psihologul Mirela Horumba.

Editia 6 a seriei de evenimente dedicate taticilor “Modern Dad’s Challenges” va continua cu o parte practica, un studiu de caz pe cele mai comune 6 crize de furie ale celor mici, sub indrumarea psihoterapeutului Ioana Agachi.

Participarea la evenimentul din 28 februarie este gratuita si necesita inscrierea in prealabil pe site-ul evenimentului.

moderndadsEvenimentul este organizat cu sprijinul Lidl Romania, Lupilu, Boiron Romania, PureShapes, iar printre partenerii media se afla: Iulianaroca.ro, Sfatulparintilor.ro, Andreicismaru.ro, Tatistaacasa.net, Educabil.ro, Artistu.ro, Frunzaresc.eu, Laurafrunza.com, Unsoideblog.ro, Sebababy.ro, Solonaria.ro, Pricopie.com, Johannasburg.ro, Teavasilescu.ro, Go-Big.ro, Bebelonia.ro, Positivemother.wordpress.com, Ralucaloteanu.ro, Zecelucruri.ro, Rozsaunu.ro, Lullaby.ro.

Evenimentul Modern Dad’s Challenges este organizat de agentia de publicitate Creative Energy Corner. Mai multe detalii despre proiect gasiti pe site-ul evenimentului sau pe pagina de Facebook Modern Dad’s Challenges.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook