Evenimente

Cum am facut din 1 iunie zi libera

By  | 

Cand m-am reapucat de scris pe blog, nu m-am gandit ca va avea vreun impact. Cu atat mai putin ca voi contribui la ceva important. Si uite ca, la jumatate de an distanta, ma bucur ca un copil ca am schimbat ceva. Nu singura, ci impreuna cu o echipa minunata. Am facut din 1 iunie zi libera.

De fapt, chiar in luna in care eu scriam primele texte pe acest blog, Itsy Bitsy lansa campania “Cel putin o ora pe zi de timp de calitate parinte-copil“, ocazie cu care a fost pusa pe tapet importanta unei legi prin care Ziua Copilului, 1 iunie, sa fie zi libera nationala. Am fost acolo.

Stau si ma gandesc, apoi, ca primul mare eveniment la care nu am fost doar participant, spectator in sala, ci membru al echipei care a pus osul la treaba, a fost evenimentul de 1 iunie organizat de Itsy Bitsy, cand impreuna cu alte noua mame bloggerite am organizat un eveniment pentru alte mamici.

S-a legat imedat implicarea in sustinerea campaniei pentru aprobarea legii prin care 1 iunie sa devina zi libera. Am fost cu copiii la Palatul Parlamentului. Am povestit actiunile Itsy Bitsy in acest demers.

Si iata ca acum a venit si vestea cea mare: legea a fost promulgata si de Presedinte. Este deci oficial! Ziua Copilului, 1 iunie, este zi libera!

Vom sarbatori altfel anul viitor! Sper ca de ziua lor, le vom darui copiilor ceea ce isi doresc si au nevoie mai tare: timpul nostru. Noi vom fi darul lor. Timpul petrecut impreuna. De ziua lor!

Cred ca nimic nu e intamplator. Si in astfel de momente, ma bucur tare ca m-am reapucat de blog!

Si trebuie sa le multumesc unor oameni care au avut incredere in mine. Sa multumesc Universului ca mi-a facilitat intalnirea cu acesti oameni si ca m-a pus in locul potrivit, la momentul potrivit.

Multumesc, Monica, Nadia, Ana, Raluca, Lucia, Ioana M, Ioana P, Florina, Gabriela si, nu in ultimul rand, sau poate ar fi trebuit sa incep cu tine, stii tu de ce, multumesc Mirabela! Si multumesc si mamicilor bloggerite pe care le-am cunoscut ulterior, in afara campaniei pentru 1 iunie, si alaturi de care cred ca putem forma un grup frumos si unit de mamici bloggerite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook