Ganduri. Amintiri

De ce impodobesc bradul cu o luna mai devreme

By  | 

Prima data cand s-a intamplat, a fost chiar o intamplare. Venisem de la cumparaturi din supermarketuri pline de decoratiuni de Craciun. Si mi-am zis: Gata! Merg acasa si impodobesc bradul! Si asta am si facut.

In anii anteriori momentului respectiv, in apropierea sarbatorilor ma gasea intr-un soi de tango cu depresia. De aceea, impodobitul bradului nu era tocmai o placere. Parea un soi de obligatie. Mai ales ca, oricum, nu ma bucuram de el, fiind mai mult plecata de-acasa de sarbatori.

Am fost surprinsa ca, in anul in care am fost luata de val si am impodobit bradul din noiembrie, lucrurile sa stea cu totul altfel. Impodobitul casei s-a dovedit o adevarata placere. Si bucuria unei case cu decoratiuni s-a consumat pe mai bine de o luna. Asa da, mi-am zis!

Si, de atunci, mi-am propus sa prelungesc cat de mult spiritul Craciunului; de fapt sa pornesc din timp.

Anul acesta mi-am setat data de start fix cu o luna inainte. Copilul abia astepta. “Poate vine si Mosul mai devreme”, a spus el.

Mosul n-a venit inca si nu va veni pana la data normala, dar cele cinci ore de impodobit si bradul si casa au fost foarte pline pentru noi doi. Pline de bucurie, de speranta si de copilarie.

Si avem mai bine de o luna sa ne bucuram de luminite, de culori, de figurine, de joaca, de Mosi, oameni de zapada, reni si spiridusi.

1 Comment

  1. Pingback: Orice mama merita un moment de rasfat. Chiar si intr-o zi de luni (3) - iulianaroca.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook