Evenimente

Taticii intra la categoria copii. Despre campania “Draga Mos Craciun, iti scrie o mamica”

By  | 

Nu m-as fi gandit ca e nevoie de explicatii si argumente pentru campania “Draga Mos Craciun, iti scrie o mamica”. Mi s-a parut de la sine inteles motivul din spatele campaniei. Dar probabil ca trebuie sa fii mama ca sa rezonezi.

“Si la campania ta trebuie sa scrie doar mamici? De ce nu te-ai adresat si taticilor?”, ma intreaba o prietena. Dar nu apuc sa-i raspund, ca reia: “De fapt, ai dreptate! Nu scriu taticii scrisori Mosului”.

Iar eu completez: “Cand vine vorba de Craciun, taticii intra tot la categoria copii”.

Normal ca ne-am amuzat. Adevarul e ca nu stiu sa fi auzit tatici care sa insiste pe langa copil cu scrisoarea pentru Mosu sau sa se apuce el sa inspecteze posibilitati si variante de lucruri pentru sacul Mosului.

In schimb, mai toate prietenele mele mame fac planuri pentru ajutorul Mosului cam cu vreo doua – trei luni inainte. Sa nu fie luat Mosul prin surprindere J Si, de fiecare data, nu isi uita nici sotul de pe lista copiilor cuminti. In schimb, se uita pe ele. Nu stiu daca le-am auzit de doua ori in ultimii zece ani sa spuna ca isi doresc ceva anume de la Mos Craciun.

Daca le intrebati pe mamici ce i-ar cere Mosului – si o sa vedeti asta inclusiv in scrisorile primite in campanie – o sa vedeti ca incep cu sanatatea sau cu ceva tot pentru copil sau intreaga familie (in cel mai fericit caz, ca de cele mai multe ori se opresc la copil). Sanatatea este cu adevarat importanta, desi stim toti ca nici in fabrica Mosului nu se produce asa ceva.

Este clar ca mamicile si taticii sunt structurati diferit. Posibil ca natura sa fi stiut ea ceva pentru mentinerea echilibrului.

Dar mi-as fi dorit (inclusiv pentru mine) ca si mamicile sa prinda mai mult curaj in a spune ce-si doresc. Pentru ele, doar pentru ele. Si nu cred ca e o forma de egoism sa iti doresti ceva si pentru tine. Sa te apreciezi, sa crezi ca meriti, ca ai dreptul, ca si tu (mama) poti sa te bucuri de o surpriza frumoasa.

De ce, deci, “Draga Mos Craciun, iti scrie o mamica”

  • Pentru ca mamicile sunt cele care isi fac din timp planuri pentru indrumarea Mosului catre un anumit cadou pentru copil
  • Pentru ca mamicile trag de limba copilul pentru lista de Craciun
  • Pentru ca mamicile ghideaza cumva copilul spre bugetul disponibil al Mosului
  • Pentru ca mamicile ii amintesc copilului de scrisoarea pentru Mos Craciun
  • Pentru ca mamicile il trag de maneca pe Mosu’ sa lase sub brad mai mult decat cadoul pentru copil
  • Pentru ca aceleasi mamici se lasa pe ele insele ultimele pe lista

Si, da, dragi mamici, campania asta este pentru voi. O provocare sa mai lasati pentru o clipa grijile alea multe pentru casa, familie si copii, si sa va purtati putin de grija si de propriile vise si dorinte.

Pe cuvant ca meritati nu doar un cadou de la Mosu, ci un sac plin!

Stiti, e o vorba: “Cere si ti se va da”. Incercati! Poate veti avea o surpriza!

PS: Campania “Draga Mos Craciun, iti scrie o mamica” se va incheia in 6 decembrie, odata cu selectarea celor 6 scrisori castigatoare ale unui cadou special. Pana pe 5 decembrie astept scrisorile voastre intr-un comentariu pe blog sau intr-un mesaj prin email.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook