Evenimente

Evenimente in Saptamana Internationala a Alaptarii 2017

By  | 

In fiecare an, in perioada 1-7 august, se sarbatoreste Saptamana Internationala a Alaptarii. Scopul principal al acestui eveniment mondial este incurajarea alaptarii si imbunatatirea sanatatii bebelusilor din intreaga lume.

Prima data, evenimentul initiat de WABA (World Alliance of Breastfeeding Action – Alianta Mondiala pentru Alaptare), o retea internationala de organisme ce lucreaza impreuna cu OMS si UNICEF pentru promovarea alaptatului la san, a avut loc in urma cu 25 de ani, in doar cateva tari din Europa.

An de an, noi tari s-au alaturat campaniei, fiecare Saptamana a Alaptarii avand o alta tema importanta legata de acest subiect.

Anul acesta, sloganul Saptamanii Internationale a Alaptarii este “Sustaining breastfeeding together” (Sustinem alaptarea, impreuna). Cuvantul cheie este „together” = impreuna. Si nu se refera doar la alaptare. Ci la lupta impreuna pentru binele comun. Au fost identificate chiar si patru zone de interes: productivitatea si munca femeilor, protectia mediului inconjurator, sanatate si bunastare, nutritie, alimentatie sanatoasa si reducerea saraciei.

Si in Romania sunt organizate evenimente dedicate viitoare mame sau proaspetelor mamici, pentru incurajarea alaptatului la san.

Am strans pentru voi o lista de evenimente din Bucuresti si alte orase ale tarii, anuntate pentru Saptamana Internationala a Alaptarii. Fiecare eveniment din lista trimite la pagina de prezentare detaliata a evenimentului respectiv.

Daca stiti si alte evenimente care nu sunt incluse in aceasta lista, va rog sa le semnalati printr-un comentariu, pentru a completa lista si a veni astfel in sprijinul tuturor femeilor interesate.

BUCURESTI

SIBIU

IASI

SINAIA

TARGOVISTE

CLUJ NAPOCA

BRASOV

MEDIAS

TARGU MURES

SATU MARE

BISTRITA

CONSTANTA

ZALAU

PITESTI

TIMISOARA

FOCSANI

SUCEAVA

Despre evenimentele similare de anul trecut si experienta noastra de alaptare am scris:

4 Comments

 1. Pingback: Saptamana Mondiala a Alaptarii 2017 - Ceai cu Mamici

 2. Tea de la SAMAS

  August 1, 2017 at 1:36 pm

  Buna, Iuliana,

  Multumim mult pentru share!! Si te asteptam la evenimentele SAMAS.
  O mentiune, Alaptarea si Silueta am organizat-o anul trecut, anul acesta avem doar 2 evenimente in Bucuresti si 8 in tara, detaliile sunt pe http://www.programsamas.ro/waba2017

  Merci fain!
  Tea

  • iulianaroca

   August 2, 2017 at 6:31 am

   Multumesc, Tea! Am completat lista cu evenimentele din tara pe care nu le inclusesem initial. Multumesc inca o data si felicitari pentru minunata munca pe care o faceti pentru mamici!

 3. Pingback: Mami, țiți ACUM! Sărbătorim Săptămâna Mondială a Alăptării 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *