Parenting

Ii dau toti banii mei lui Mos Craciun

By  | 

Era la gradinita. Cred ca in grupa mijlocie. Si vine acasa, in ziua de Mos Nicolae, putin suparat si incurcat asa.

– Mami, de ce Mosu’ nu aduce la fel de multe cadouri tuturor copiilor?

Mi-a explicat apoi care era dilema lui. Povestisera la gradinita ce au gasit dimineata in ghetute. Apoi au extins discutia catre Mos Craciun. Ce isi amintea fiecare. Si cadourile erau clar diferite, dar nu doar ca si continut, cat mai ales ca si cantitate.

Unii aveau zeci de variante de dulciuri, altii doar o ciocolata. Unii aveau nspe variante de jucarii, altii doar o masinuta.

De ce? Cum era posibil ca Mosu’ sa faca aceste diferente? Pentru ca toti copiii pareau sa-si fi dorit la fel de multe cadouri.

Si-atunci, pe moment, mi-a venit raspunsul.

Mos Craciun nu are o fabrica de bani. Nici spiridusii lui nu pot sa fabrice tot felul de jucarii sau dulciuri pe care si le doresc copiii. Astfel ca, parintii ii trimit Mosului, in fiecare luna, o suma de bani. Bani cu care, inainte de Craciun, Mosu’ cumpara cadourile pentru copii. Si cum nu toti parintii ii pot trimite Mosului la fel de multi bani, Mosu’ se descurca pentru fiecare copil in functie de suma primita de la parinti. La unii mai mult, la altii mai putin.

– Deci, de aceea, copiii care nu au parinti nu primesc cadouri de la Mos Craciun. Ci se duc niste oameni sa le duca dulciuri si jucarii, a fost concluzia lui, pentru ca vazuse la televizor astfel de stiri, plus ca la gradinita stransesera lucruri pentru un camin de copii.

In fiecare an, mai ales in apropierea sarbatorilor de iarna, Robert stie ca nu ne putem indinde prea mult cu achizitiile de jucarii sau alte lucruri, pentru ca trebuie sa completam portofelul Mosului, pentru sacul sau.

Anul acesta, inca nu a scris scrisoarea catre Mos Craciun. I-am spus de cateva ori ca trebuie sa-i scrie Mosului. Dar mi-a spus ca isi doreste sanatate. Si ca nu ii trebuie mult timp sa-i scrie o scrisoare, pentru ca stie exact ce va scrie.

– O sa ii spun sa imi aduca sanatate si ce crede el ca este mai bun. Si o sa ii dau toti banii mei (din pusculita), sa ii aiba, sa cumpere ce crede el.

Asa ca, Mos Craciun, o sa ai portofelul asigurat nu doar de la parinti, ci si de la copil. E de bineee!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook