Evenimente

In cautarea copilariei, in Gradina Botanica

By  | 

Duminica, 5 iunie, “Padurea Copiilor”, un program de impadurire, plantare si ingrijire de paduri, aniverseaza Ziua Internatională a Mediului printr-un eveniment inedit, se arata in comunicatul de presa emis de organizatori.

Pornim in aventura “Regasirea Copilariei” la Gradina Botanica unde, in intervalul 12.30 – 17.30, “Padurea Copiilor” ii asteapta pe copii cu jocuri in natura, ateliere creative, jocuri educationale si distractive dedicate tuturor:

  • ateliere de reciclare creativa: realizam impreuna macheta Padurea copiilor
  • reutilizare : pictura stencil pe tricouri vechi, cu atelier eco-mestesugaresc (reciclarea manuala a hartiei)-quilling : bijuterii/brelocuri hartie
  • jocuri si concursuri distractive: regasim copilaria jucand sotron, elastic etc
  • board games cu jocuri de la Creative Board Gaming
  • atelier de decorare prin tehnica șervețelului pe căni de lut cu prietenii de la Igloo
  • Desene vii – felicitari cu semințe + desene comune (pe hârtie mare întinsă pe jos, vom planta semințe pe ea) și Cercul interconectivitatii (cu meditație în natură, mișcare corporal-statică și teatrul senzorial cu prietenii de la Pachamama
  • treasure hunt: tur ghidat in gradina botanica, si multe alte surprize.

Evenimentul este deschis publicului, iar participarea la ateliere se face pe baza unei donatii minime de 15 lei/ persoana.

“Padurea Copiilor” este un program de impadurire, plantare si ingrijire de paduri, demarat in 2007 sub indemnul “Adopta un copac!”. Prin acest proiect Muntenia s-a imbogatit cu 38 de hectare de paduri, 8 hectare fiind deja in stadiul de masiv. “Aleg sa impaduresc!” este o campanie de informare si provocare la actiune privind schimbarile climatice. In “Padurea Copiilor” s-au implicat peste 9.000 de voluntari si 4.000 de alergatori ce ajuta de 7 ani la strangerea de fonduri pentru impaduriri.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook