Evenimente

Mame intre mame. Remember prima conferinta Dana Nalbaru

By  | 

In urma cu trei luni si o zi, ca sa fiu corecta, intr-o sambata dimineata, mergeam la prima conferinta organizata de Dana Nalbaru, eveniment dedicat mamelor. Recunosc ca aveam emotii, pentru ca nu stiam la ce sa ma astept.

Cei mai multi o cunosc pe Dana din vremea cand era membra a formatiei Hi-Q. Eu am avut sansa de a o intalni personal – prin intermediul unei alte Dane – Dana Ivan Paunescu, initiatoarea BebeLibrarie.ro –  in postura de mama, de autoare si interpreta de cantece pentru copii, cantece pe care, de altfel, intreaga familie le-a adorat de la prima auditie.

Mie imi plac oamenii. Oamenii care sunt oameni, indiferent de statutul lor social, de notorietate sau numarul de fani. Dana Nalbaru este un astfel de om. Asa ca, desi pe atunci nu aveam relansat oficial blogul la care scriam de prin 2007, am mers la conferinta Danei, ca la o intalnire de revedere a unui om drag.

Citisem inainte si cateva texte rautacioase despre “ce ar putea spune ea referitor la a fi mama?”, ca si cum faptul ca are doi copii nu conteaza si ca si cum nu ar fi si alte mame care spun lucruri interesante, nefiind altceva decat mame… Mi-am spus: ce simplu e sa vorbesti, fara sa cunosti. Si am plecat cu emotie pozitiva la reintalnirea cu Dana.

Nu vrea sa va redau povestile spuse in cadrul intalnirii de cateva ore. In primul rand, pentru ca au fost povesti personale, intime, care se spun intre prieteni. Pentru ca asta cred ca a fost: o intalnire intre prieteni, intre mame care desi nu se cunosc vibreaza la fel. Si in al doilea rand, pentru ca sper ca Dana sa reediteze evenimentul si sa nu va stric placerea unei astfel de intalniri.

Acest tip de intalnire cred ca este necesara fiecarei mame. O intalnire intre mame, fara a fi insotite de copii, in care sa isi poata deschide sufletul, cu onestitatea pura specifica unui copil, si sa se arata pe sine asa cum este, cu bune si cu rele, cu dureri si bucurii, cu frustrari si sperante. O intalnire in care sa poti plange cu tot sufletul si sa poti rade cu toata fiinta. O intalnire in care sa te simti inteleasa. O intalnire in care sa constientizezi ca nu esti singura intr-un desert pustiu. O intalnire in care sa te descarci, in care sa te regasesti in cel mai strafund colt al inimii, in care sa te reincarci cu energie.

Ii multumesc Danei Nalbaru pentru ca a spart gheata si ni s-a aratat noua, asa cum e, cu dureri vechi si vulnerabilitati recent intelese, ca oricare dintre noi. Si ca ne-a dat ocazia sa radem si sa plangem impreuna. Dar mai ales, ii multumesc pentru ca ne-a dat un model – modelul unei intalniri intre suflete care se pot intelege si se pot accepta.

Si ii multumesc si Danei Ivan Paunescu, cu care am impartasit aceasta experienta plina de emotii si eliberare.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook