Ganduri. Amintiri

N-am stare de sarbatoare

By  | 

Mi se pare incredibil ca mai sunt cateva zile si e sarbatoare. Starea mea nu arata deloc a sarbatoare. Pe langa faptul ca am o voce foarte „sexy”, ca dintr-un fund de lume, de nu ma mai recunoaste nimeni la telefon, am si o perioada foarte aglomerata, fara timp de planuri de sarbatoare.

Nu stiu nici ce cadouri sa iau celor dragi. Nici nu am timp sa caut. Parca ma vad in Vinerea Mare, seara, dupa programul de la job, alergand de nebuna prin oras ca sa nu il las pe Iepuras sa vina cu buzunarele goale.

Da, stiu, in vremea copilariei mele nu aveam Iepuras. Eu imi amintesc doar ca de Pasti ne luam ceva hainute noi. Dar, indiferent cat de inventat sau comercial e acest Iepuras, copilul meu traieste in lumea in care exista Iepurasul de Pasti si, deci, trebuie sa vina si pe la el. Iar rolul meu, ca parinte, e sa il ajut pe Iepuras :)

Acum cateva zile m-a intrebat: Mami, oare ce o sa-mi aduca Iepurasul? Am ridicat din umeri. Adevarul e ca nu stiu, chiar nu stiu. L-am intrebat insa ce si-ar dori el. Si am respirat usurata la raspunsul lui: „Un joc, ceva, frumos, si niste carti sa invat”. Acum trebuie doar sa gasesc timpul necesar identificarii jocului si cartilor cu pricina. Sa ii pot sopti Iepurasului, bineinteles :)

Dar chiar si dincolo de buzunarele Iepurasului, tot nu simt ca vine vreo sarbatoare. Zilele acestea timpul parca ma fugareste mai rau ca niciodata si nu-mi lasa ragaz de pregatiri (nici macar sufletesti) de sarbatoare. Poate si pentru ca, fata de alti ani, nu avem planuri de Pasti, nu plecam nicaieri departe.

Atunci cand stii ca pleci undeva si te gandesti ce sa pui in bagaj, simti altfel vacanta sau zilele libere de Pasti.

Iar discutiile despre miel si drob nu m-au pasionat niciodata. O friptura la cuptor si eventual o salata de beuf mie imi sunt suficiente.

Pana una alta, imi caut vocea cu niste ceaiuri :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook