Ganduri. Amintiri

Nu ești singur

By  | 

Se spune că în fața bolii și a morții suntem singuri. Chiar și atunci când îi ai alături pe cei dragi și te bucuri de toată susținerea lor, în fața bolii și a morții ești tot singur.

Îndrăznesc să spun, că în fața COVID-19 nu ești singur. Și nu mă refer la apărarea sau protecția pe care ți-o poate oferi un stat, un sistem de apărare sau un sistem medical. Ci la faptul că nu ești doar tu în fața COVID-19, suntem toți.

Toți trăim aceeași teamă. Teama pentru siguranța și sănătatea proprie, pentru siguranța și sănătatatea celor dragi. Teama siguranței jobului, a posibilității de plată a ratelor și facturilor, a hranei și a celor strict necesare. Teama pentru ziua de mâine.

Toți încercăm să ne informăm, să aflăm răspunsuri care să ne ajute să ne protejăm pe noi înșine și pe cei dragi, familie, prieteni, vecini, cunoscuți.

Toți ne simțim la fel de vulnerabili și neputincioși.

Toți încercăm să nu cădem pradă panicii sau scenariilor paranoice.

Toți ne rugăm pentru o minune, să scăpăm întregi din toată nebunia asta, întregi la trup, la suflet și la minte.

Toți avem nevoie de o îmbrățișare și o vorbă bună.

Toți avem nevoie de prieteni, chiar și de la distanță.

Toți sperăm să ne trezim într-o dimineață și să spunem ”ce coșmar am avut azi-noapte; bine că s-a terminat”.

Toți așteptăm cu nerăbdare ziua în care vom putea ieși din case la orice oră, fără nicio declarație în buzunar, să ne întâlnim cu cine vrem, oricât de mulți am fi laolaltă.

Toți visăm deja la momentul în care vom ieși la o cafea, la o bere, vom bate ore-n șir magazinele și mall-urile, vom merge la teatru, la film și la concert, ne vom strânge iar prietenii în brațe, vom bârfi iar la birou, ne vom duce copiii la școală, vom merge la ședința cu părinții sau serbarea de final de an, vom umple parcurile și pădurile și cărările de munte, ne vom face bagajele să plecăm în vacanță cu avionul sau… completați voi cu ce visați acum.

Toți păstrăm în suflet încrederea (speranța care moare ultima) că ziua aceea va veni. Mai repede.

Toți avem nevoie să știm, să simțim, că nu suntem, că nu am rămas singuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook