Parenting

Parintii ii vad programatori, copiii au sanse sa fie vloggeri

By  | 

Parintii isi vad copiii programatori, in timp ce, pronind de la interesele de acum, ai zice ca au mai multe sanse sa devina vloggeri. Cam asa ar putea fi rezumate rezultatele noului studiu Open-I Research realizat pentru Itsy Bitsy si Orange, cu privire la relatia copiilor cu lumea digitala.

tehnologie1In timp ce parintii se arata interesati de cursuri de informatica si robotica pentru copii, 74% dintre cei mici isi petrec timpul in fata tabletelor, laptopurilor sau telefoanelor smart in cautare de filmulete video.

As zice ca, daca isi vor mentine aria de interes, diversificand tematica si crescand complexitatea filmuletelor, sunt ceva mai multe sanse ca, in viitor, copilasi de azi sa devina mai degraba vloggeri, decat programatori.

 

Jumatate dintre copiii de peste 7 ani, din Bucuresti, petrec peste 2 ore pe zi ltehnologie2a un dispozitiv digital, in special cu jocuri si filmulete, in timp ce parintii ar vrea sa ii stie in fata calculatorului pentru a invata ceva, pentru educatie.

Interesant este ca 37% dintre copiii pana in 2 ani au acces la device-uri cel putin jumatate de ora pe zi, iar ceilalti 63% petrec pana in jumatate de ora pe zi la aceste dispozitive .

“In contextul actual, in care smartphone-ul este aproape o extensie a corpului, ce iti poate oferi acces instant la aproape orice fel de entertainment, socializare si informare, parintele are un rol foarte dificil. El este in postura de a proteja copilul de potentialele pericole ale accesarii internetului si retelelor de socializare, dar si de dependenta pe care o poate da mediul on-line. In acelasi timp, parintele roman, in cazul de fata din capitala, vrea sa aiba un copil adaptat, care sa poata folosi tehnologia in avantajul sau, si nu putini vad IT&C-ul un domeniu de viitor pentru copilul lor.” a spus Adina Nica, Consultant Open-I Research.

tehnologie3

In acelasi timp, studiul a relevat faptul ca nu exista o comunicare reala intre copii si parinti cu privire la utilizarea tehnologiei, copiii venind la parinti sa ceara ajutorul mai mult cand se lovesc pe internet de erori/mesaje pe care nu le inteleg, si mult mai rar pentru continut agresiv, pornografic sau solicitari de la persoane necunoscute, hartuire de orice fel.

De aceea, in luna mai Itsy Bitsy si Orange sustin parintii care vor sa fie alaturi de copiii lor in aventura digitala, oferindu-le o experienta buna cu tehnologia.tehnologie4

Traim in era tehnologiei si, ca parinti, e nevoie sa-i invatam pe copiii nostri sa ia partea buna a tehnologiei si sa se fereasca de partea ei nociva. Asa ca am initiat studiul Parintii copiilor digitali care analizeaza obiceiurile de consum de tehnologie ale copiilor. Pe baza concluziilor studiului, luna aceasta vom realiza la radio o serie de emisiuni zilnice cu specialisti care ii vor ajuta pe parinti sa isi indrume copiii in lumea digitala.declara Nadia Tataru, co-fondator si director Itsy Bitsy FM.

Studiul Open-I Research a fost realizat in aprilie 2017, prin 564 interviuri in Bucuresti, 117 interviuri in provincie.

Despre relatia copiilor cu tehnologia am mai scris:

Workshop “Copiii la ecrane”

Otilia Mantelers organizeaza pe 25 mai un workshop exact pe tema relatiei copiilor cu ecranele, fie ele de laptop, televizor, tableta sau smartphone.

In cadrul evenimentului, vor fi abordate urmatoarele teme:

  1. Nu vorbim despre DACA, ci despre CAND este bine pentru copil sa foloseasca tehnologia
  2. Limite de timp asupra ecranelor in functie de varsta copilului (0-18 ani)
  3. Ce inseamna „prea mult”? Cum imi dau seama ca tehnologia l-a acaparat pe copilul meu?
  4. Cum sa raman apropiat de copilul meu, asa incat sa imi povesteasca despre ce vede in lumea digitala?
  5. Comportamentul digital al parintelui
  6. De unde provin fricile parintilor legate de ecrane si dependeta copiilor de ecrane?
  7. Regulile pe care sa le stabilim cu copiiinostri legat de tehnologie
  8. Pauzele lungi de ecrane – de ce sa le implementam, cum si cand?
  9. Cum punem limite atunci cand copiii nostri nu vor sa se opreasca din privit la TV / tableta etc?
  10. Despre presiunea grupului – daca copilul meu va fi dezavantajat ca ii limitez accesul la tehnologie?

Detalii despre inscriere, aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *