Ganduri. Amintiri

Prietenia nu trebuie sa fie exclusivita. Doar adevarata

By  | 

Nu sunt cea mai sociabila persoana din lume. Oamenii nu intra usor in viata mea. Si cu atat mai putin in inima mea. Dar cei care si-au facut loc nu pleaca niciodata. Nici cand sunt la mii de kilometri distanta.

Vietile noastre pot merge pe drumuri diferite. Ne putem vedea rar, foarte rar. Putem vorbi cand si daca avem timp, mai ales cu diferentele de fus orar. Cu siguranta vom intalni alti oameni. Vom avea pareri diferite despre lume si viata. Poate vom avea si discutii contradictorii. Putem avea alti prieteni cu care sa iesim la o bauta. Sau sa ne aniversam zilele de nastere.

Nimic din toate astea nu ne face mai putin prieteni, nu micsoreaza locul din suflet. Prietenia nu trebuie sa fie exclusivista, ci doar adevarata. Prietenia nu este casnicie. Viceversa ar trebui insa sa fie, dar asta e alta poveste.

Ce-mi place mie la prieteniile adevarate este ca nu esti niciodata singur, chiar si cand nu e nimeni fizic langa tine. Faptul ca poti suna/scrie la orice ora din zi si din noapte orice iti trece prin minte, orice bucurie si orice tristete. faptul ca nu te judeca nimeni, nu iti da sfaturi vitale, ci doar te tine de mana. Faptul ca cineva se gandeste la tine fara un scop ascuns, fara un interes anume, fara sa fie anuntat de Facebook ca ti s-a intamplat sau nu ceva. Faptul ca este, ca te stie cu minunatii, cu bube, cu tot, ca ramane fara sa-ti ceara nimic in schimb.

Prieteniile astea sunt rare, veti spune. De ce-ar fi altfel? Cate suflete credeti ca se pot intalni deasupra unui ocean si ramane acolo, unite, indiferent de furtuni?

***

Un prieten este cineva care te cunoaste asa cum esti, intelege ce ai fost, accepta ce ai devenit si, cu blandete, te lasa sa cresti in continuare. (William Shakespeare)

A merge cu un prieten prin intuneric este mai bine decat a merge singur prin lumina. (Helen Keller)

Un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge inima. (Gabriel Garcia Marquez)

Nimeni nu poate trai fara prieteni, chiar daca stapaneste toate bunurile lumii. (Aristotel)

Prietenie inseamna sa fii alaturi de cineva nu cand are dreptate, ci cand greseste. (Andre Malraux)

Singura cale sa ai un prieten este sa fii unul. (Ralph Waldo Emerson)

Ce este, in fond, prietenia, daca nu acel minunat privilegiu al sufletului in care adevarul se poate odihni? (Dan Puric)

Prieten adevarat e cel care, chiar daca te cunoaste bine, continua sa te placa. (Elbert Hubbard)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook