Parenting

Scrisoare catre puiul meu

By  | 

Dragul meu,

Te iubesc enorm! Sa tii minte asta!

Indiferent cat de buna sau rea este ziua, indiferent daca au iesit lucrurile asa cum trebuia. Indiferent unde suntem sau daca am petrecut sau nu suficient timp impreuna. Indiferent de tot si toate, sa stii ca mami te iubeste si te va iubi mereu.

– Noapte buna, iubirea mea!

– Eu sunt iubirea ta?

– Da, tu esti iubirea lui mami.

– Si tu ce esti?

– Eu sunt mami.

– Nu, tu esti o mama. O mama buna, nu o mama rea. 

– Incerc, pui.

Stiu insa ca uneori calc stramb. Gresesc. Uit sa imi las la usa oboseala, durerile si toate frustrarile de adult. Si cedez. Si nu sunt mereu buna. Poate nu sunt neaparat rea, dar nici atat de buna pe cat ar trebui nu sunt mereu.

Ti-as zice sa ma ierti. Si stiu ca o sa ma ierti. Se zice ca a gresi e omeneste.

Dar n-as vrea sa inveti si ca greselile se pot repeta la nesfarsit, ca e de ajuns un “scuze” si se sterge totul cu buretele.

N-as vrea sa cresti iertand mereu si permitandu-le celor din jur sa te raneasca, pentru ca tu ierti tot.

Se mai spune ca din greseli invata omul. Dar as vrea sa stii ca greselile se rascumpara si raman greseli intamplate o data. Din greseala.

As vrea sa ierti, daca ierti, pentru tine, pentru sufletul tau, nu ca sa se simta celalalt mai bine.

Stiu, nu sunt perfecta. Ba, as indrazni sa spun ca perfect imperfecta. Dar imi place sa cred ca invat. Din greselile mele si ale altora. Invat sa fiu mai buna. Sa vin in fata ta in versiunea mea cea mai buna.

Pentru ca tu meriti. Meriti sa tii de mana, sa strangi in brate, sa spui “mami” si “te iubesc” celei mai bune versiuni care pot fi. Pe zi ce trece mai buna.

– Mami, ma mai iubesti? 

– Da. Te iubesc mult.

– Si cand fac prostii si nu te ascult?

– Mereu. Te iubesc mereu.

De asta poti fi sigur. Te iubesc mereu. Si cand nu sunt de acord cu ceea ce spui sau faci, cu felul in care reactionezi sau te manifesti. Si tocmai pentru ca te iubesc, ma gandesc ca trebuie sa te indrum cat mai bine. Sa iti ofer tot ce am si sa te invat tot ce pot.

Si, da, ai dreptate! Sunt si momente in care pare ca nu ma pricep deloc. In care-mi pierd rabdarea. In care te repezesc. In care poate cer prea mult, prea repede. In care plec la drum cu asteptari gresite si prejudecati.

Tu nu ma lasa asa! Invata-ma tu! Fii tu mai bun decat mine si mai bun decat adultii, “superiorii”, care uita pe cine au in fata si ca si ei au fost la fel candva.

Si nu lasa pe nimeni sa te conduca, sa iti ordone. Nu esti un simplu executant. Nu esti robot si nici animal dresat la circ.

Nu uita cine esti! Ai incredere in ce stii si ce poti! Gandeste, simte si alege singur!

Intotdeauna vei avea cu tine o forta de nebanuit. Iubirea!

Mami te iubeste mereu! Oricand iti va primi sufletul cu inima si bratele deschise. Oricand te va asculta si iti va fi alaturi. Asa imperfecta cum e, sa stii ca exista un singur lucru nestirbit se haos, teama sau suferinta: iubirea ei pentru tine. Pe care ti-o va arata si ti-o va exprima in fiecare zi.

Cu drag,

Mama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook