Evenimente

SuperCoders in 5 orase din tara

By  | 

V-am mai povestit despre SuperCoders. Acum am vesti si mai bune. SuperCoders se extinde. Nu mai e doar in Bucuresti. Vine si in alte patru orase din tara.

SuperCoders porneste prin tara sa descopere 250 de copii talentati si dornici sa invete sa programeze. Astfel, in acest an, atelierele SuperCoders au loc in 5 orase din tara: Bucuresti, Ploiesti, Targoviste, Pitesti si Ramnicu Valcea. Inscrierea se poate face printr-un mail trimis la adresa csr@orange.ro pana cel tarziu vineri, 14 octombrie, ora 12:00.

SuperCoders este un atelier de programare special conceput pentru copiii cu varste intre 10 si 13 ani pentru a face primii pasi in lumea codului cat mai usor si distractiv. Scopul atelierului este de a-i invata pe acestia cum sa foloseasca timpul petrecut pe calculator in mod util.

Tema acestei editii SuperCoders este scoala viitorului, copiii fiind incurajati sa-si imagineze cum va arata scoala in viitorul apropiat. In jurul acestei teme cei mici vor invata sa creeze animatii, povestiri interactive si jocuri prin tehnica drag&drop, utilizand limbajul de programare SCRATCH. Pe langa robotei si tehnologii creative, copiii vor face cunostinta cu primele concepte de programare si logica matematica pentru a transforma ideile lor in creatii.

Trainerii nostri vor explica elementele de baza ale limbajului Scratch si vor oferi exemple de animatii si jocuri dezvoltate in Scratch pentru copii. Astfel cu ajutorul facilitatorilor si al unui robotel virtual, cei mici vor vizita scoala viitorului si vor putea da solutii noi pentru protejarea mediului. La final participantii la SuperCoders vor putea inscrie creatiile lor in concursul lansat de Orange pentru COP 22 unde va fi prezentata animatia SuperCoders castigatoare.

SuperCoders este la a 4-a editie in cadrul Code Week 2016 si se va organiza anul acesta in 15 tari unde grupul Orange este prezent.

 Detalii desfasurare seminar

  • Bucuresti – 15 octombrie, intre orele 10:00 – 14:00, la sediul Orange Green Court din str. Gara Herastrau, nr.4
  • Ploiesti – 17 octombrie, intre orele 14:00 – 17:00, la Hotel Central, Bd. Republicii, nr. 1
  • Targoviste – 18 octombrie, intre orele 14:00 – 17:00, la Hotel Nova din str. Arsenalului, nr.14
  • Pitesti – 19 octombrie, intre orele 14:00 – 17:00, la Hotel Ramada, Calea Bucuresti, nr. 31
  • Ramnicu Valcea – 20 octombrie, intre orele 14:00 – 17:00, la Hotel Sofianu din Calea Stirbei Voda

Fiecare atelier are 50 de locuri disponibile, selectate in functie de ordinea inscrierilor, iar participarea este gratuita. Inscrierile se fac pe mail la adresa csr@orange.ro mentionand numele copilului, varsta si adultul care il insoteste. Programul detaliat se va comunica ulterior, pe e-mail, dupa confirmarea inscrierii.

Evenimentul este organizat de catre Orange Romania cu sprijinul Simplon Romania. Mai multe detalii despre #SuperCoders sunt disponibile pe www.orange.ro/about/noutati-ro.html.

(Comunicat de presa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook