Parenting

Temele pentru vacanta. Copilul tau cat a uitat?

By  | 

Ce face Robert?, ma intreaba o prietena zilele trecute. Au avut teme de vacanta? Le-a facut sau lasa pe ultima suta de metri?

Mai sunt doua zile de vacanta. Azi nu se mai pune, iar weekendul e weekend.

Va amintiti cum aratau ultimele zile de vacanta cand eram noi copii? Cele mai pline zile! Voiam si sa profitam la maximum, sa stam cat mai mult afara, cu prietenii, dar stiam si ca trebuie cumva, cu o bagheta magica, sa terminam temele de vacanta; stiam ca prima zi de scoala va fi despre teme.

Ati urat temele de vacanta? Le mai urati inca, atunci cand auziti de ele la proprii vostri copii?

Adevarul este ca temele astea de vacanta sunt la fel sau poate mult mai importante decat cele din timpul anului scolar.

Puteti sa aruncati cu pietre, dar in timp ce faceti asta amintiti-va cat de mult si multe uitam noi peste vacanta, mai ales cea de vara. Si acelasi lucru se intampla si cu copiii nostri. Mai ales cei din clasele mici, care nu au sendimentate informatiile de tip scris – citit.

Noi am facut un experiment. Pe care il puteti incerca la urmatoarea vacanta, de la inceputul lunii februarie.

Pentru ca nu au fost multe teme de vacanta, copilul si le-a rezolvat chiar inainte de startul propriu-zis al vacantei, in ultimele zile de scoala. Apoi l-am lasat sa faca ce vrea, departe de carti si caiete de scoala.

Stiam care sunt urmarile. Dar una e sa ii spui copilului ca trebuie sa repete periodic ca altfel va uita, alta e sa constate singur adevarul.

Exact, a descoperit zilele acestea ca unele litere de mana au inceput sa i se incetoseze in memorie, sa nu mai fie foarte convins de scrierea lor.

La matematica deocamdata nu sunt probleme. La cate partide de rummy am jucat in vacanta asta la care a tinut el scorul si a adunat si scazut puncte, s-ar putea sa fie mai avansat putin decat programa J

Dar s-a convins singur cum sta treaba cu exercitiul – mama invataturii.

Si inainte sa sariti cu diverse comentarii, reiau ceea ce am mai spus si cu alte ocazii referitor la teme: importanta este ca acestea sa fie intr-o cantitate suportabila, sa fie diverse (nu sa ceara scrierea a nspe pagini cu acelasi semn grafic sau 100 de probleme de acelasi fel) si sa urmareasca sedimentarea infomatiile invatate nu sa le dea batai de cap.

Vacanta placuta va doresc (asta, cata mai e) si un sa reinceapa anul scolar cu multe bucurii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *