Parenting

Vanatoare de oua de Paste… la bloc

By  | 

“Mami, ce inseamna vanatoare de oua?”, m-a intrebat zilele trecute Robert.

Si de aici a inceput toata povestea.

I-am povestit ceea ce am vazut in filme, am citit si mi-au povestit prietenii care s-au mutat de mai multi ani in alte tari si peste Ocean.

“Vreau si eu o vanatoare de oua”, mi-a spus Robert. Si toate explicatiile mele despre spatiu, organizare etc, nu l-au convins sa renunte la aceasta dorinta. Si de ce ar fi facut-o? Si mie mi s-a parut distractiv ori de cate ori am auzit despre aceasta traditie.

Asa ca m-am hotarat sa ii indeplinesc copilului dorinta de vanatoare de oua.

Cum nu aveam nici oua vopsite, nici oua special pregatite pentru o astfel de vanatoare, am improvizat. Noroc ca avem de obicei in casa unu-doua oua de ciocolata cu surprize. De aceasta data am gasit trei. Numai bune pentru o mini-vanatoare.

I-am spus lui Robert ca atunci cand va dormi, eu ii voi pregati o surpriza. O sa ii ascund niste oua pe care el sa le caute de dimineata.

Va dati seama ca, imediat ce s-a trezit, s-a si pus pe treaba. Ca sa nu complic prea mult lucrurile, si avand in vedere ca aveam doar trei oua, i-am dat un indiciu: sunt 3 oua, ascunse pe undeva prin sufragerie si balcon.

Ce s-a mai distrat! A trecut prin atatea faze in doar cateva minute. De la bucuria ravasirii lucrurilor, la frenezia deschiderii de usi de dulapuri, la frustrarea ca oul nu apare nicaieri, pana la fericirea curata la descoperirea oualelor, rand pe rand. Si apoi, la bucuria tipic copiilor care deschid o jucarie noua.

Din fericire, Robert nu e iubitor de ciocolata, mai ales de ciocolata cu cacao, singura lui atractie in premiile vanatorii fiind doar jucariile din interiorul oualor.

Asa ca, aseara, am mai pus la cale o vanatoare de oua. De data aceasta am pregatit sase oua. Dar cum am adormit inainte de a ascunde ouale, iar de dimineata copilul meu a fost foarte matinal, am trecut la planul B. Cat timp el a mancat, eu am ascuns ouale in dormitoare.

“Tataie, tataie, hai sa cautam oua”, a strigat el cand a auzit ca i-am mai pregatit o vanatoare. Si m-am amuzat mai mult eu decat ei, vazandu-i incurcati. Am jucat si “apa -foc”, cu aceasta ocazie, ca sa ii ajut putin.

“Ce de jucariiii!”, a strigat Robert la finalul vanatorii.

Si am plecat la birou cu zambetul pe buze. Mai ales ca stiu ca mai am trei oua pentru o noua distractie.

Profit de ocazie si va urez sarbatori cu bucurii de copil!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook