Uncategorized

Viitori antreprenori, premiati la Olimpiada Micilor Bancheri

By  | 

Peste 3.500 de elevi din 90 de tari din intreaga tara au participat la cea de-a patra editie a Olimpiadei Micilor Bancheri, sustinuta de Mastercard.

Olimpiada Micilor Bancheri este un concurs care vizeaza evaluarea nivelului cunostintelor copiilor la disciplina optionala de Educatie financiara. De la introducerea disciplinei optionale, in 2013, peste 112.000 copii din ciclul de invatamant primar, din aproape toate judetele tarii, au beneficiat de cursurile de educatie financiara.

Cele mai interesante 120 proiecte inscrise in Olimpiada au fost selectate pentru a participa la etapa finala, care s-a derulat vineri, 5 mai, constand intr-o proba scrisa de departajare, in urma careia au fost alesi 15 castigatori, premiati in cadrul unei festivitati care a avut loc in Aula Universitatii Romano-Americane. Inainte de a lua parte la festivitatea de premiere, o parte dintre micii bancheri si dascalii lor au vizitat sediul Mastercard, unde au descoperit, intr-un mod interactiv, rolul cardului, modul in care se foloseste un card si beneficiile utilizarii acestuia ca metoda de plata.

„Pentru Mastercard, proiectele educationale reprezinta o prioritate. Suntem bucurosi sa oferim inca o data Premiul special pentru Inovatie in Educatie Financiara in cadrul celei de-a patra finale a Olimpiadei Micilor Bancheri, regasindu-ne in totalitate in valorile acestei competitii. Suntem convinsi ca, fiind pregatiti din scoala primara asupra chestiunilor financiare, premiantii de azi, dar si toti colegii lor care au urmat cursurile optionale de Educatie financiara, vor sti sa ia decizii responsabile si sa profite de oportunitatile economice care se deschid noilor generatii”, a declarat a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager pentru Romania in cadrul Mastercard.

La finalul competitiei, Premiul special pentru „Inovatie in Educatie Financiara” din partea Mastercard a fost acordat proiectului „O poveste cu Profit”, inscris in competitie de o echipa de la Scoala Gimnaziala nr. 2, Videle, Jud. Teleorman, formata din David Clantau, Narcis Radache si Maria Stanciu, sub coordonarea dnei profesoare Ioana Pencea. Proiectul a fost structurat cu deosebita atentie la detalii si cu multe informatii relevante, ce denota un grad ridicat de pasiune pentru educatia financiara. Creativitatea demonstrata a primit puncte in plus din partea juriului, care a fost impresionat de imaginatia bogata a celor trei participanti, care au demostrat toate atuurile unor viitori antreprenori de succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook