Evenimente

Vreau la teatru. Stagiune noua si proiect caritabil MiniArtShow

By  | 

Trupa de teatru pentru copii creata de actrita Ioana Ginghina – MiniArtShow – anunta debutul stagiunii de toamna ce cuprinde o serie de piese noi, multe surprize, dar si un proiect caritabil al carui scop este sa aduca copiii din medii defavorizate la teatru.

Astfel, in octombrie si noiembrie, cei mici sunt asteptati la spectacole de teatru puse in scena intr-o maniera originala si creativa de o echipa de actori, papusari, regizori, coregrafi si psihologi profesionisti tocmai pentru a stimula imaginatia si creativitatea celor mici.

Noutatile acestui sezon cuprind trei spectacole: „Danila Prepeleac”, „Cantec pentru Tisha” si „Spre Vrajitorul din Oz”.

„In noua stagiune ne propunem atat sa pastram stilul de teatru care ne-a consacrat, axat pe educarea emotionala si creativa a copiilor, cat si sa reusim sa aducem copii din medii vulnerabile la teatru, iar pentru asta am pornit o campanie de donatii”, a declarat Ioana Ginghina, fondatoarea MiniArtShow.

Prin campania „Vreau la teatru” MiniArtShow isi propune sa sprijine prin metode de educatie non-formala prin arta dezvoltarea armonioasa a copiilor provenind din medii defavorizate, oferindu-le sansa sa vina la spectacolul „Danila Prepeleac”, adaptare dupa povestea scrisa de Ion Creanga.

Vreau la teatru!

Confrom statisticilor, doar 5% din copii din medii defavorizate ajung sa vada un spectacol de teatru adresat lor. Desi suntem in anul 2016 cand accesul la spectacolele de teatru a devenit mult mai usor, multi copii nu ajung sa ia contact cu spectacole adresate lor. In ciuda faptului ca sunt situate în apropierea capitalei,in comunele si zonele din apropierea Bucurestiului, copiii nu au parte de indeajuns de multe proiecte culturale, atat de necesare educatiei lor.

In acest context, MiniArtShow a demarat proiectul “Vreau la teatru”, care se adreseaza copiilor din zone defavorizate teritorial (comune, zone din apropierea Bucurestiului) sau chiar copii cu dizabilitati ce isi doresc sa vada piese de teatru. Cu sumele stranse in urma donatiilor primite, acesti copii pot veni la piesele MiniArtShow fara sa plateasca transport sau bilet de intrare.

„Toti copiii au nevoie sa se dezvolte intr-un mediu creativ si sa poata avea acces la cultura, indiferent de mediile din care provin. Tocmai de aceea imi doresc sa le ofer sansa copiilor din zonele defavorizate ale Bucurestiului si din imprejurimi sa vada un spectacol ce promoveaza valorile romanesti”, a declarat actrita Ioana Ginghina.

Donatiile se pot face AICI.

Programul spectacolelor MiniArtShow by Ioana Ginghina

Octombrie

Sambata 15 octombrie, ora 10:00 – „Spre Vrajitorul din Oz”

Duminica 16 octombrie, ora 10:00 – „Danila Prepeleac”

Sambata 22 octombrie, ora 10:00 – „Spre Vrajitorul din Oz”

Duminica 23 octombrie, ora 10:00 – „Cantec pentru Tisha”

Duminica 30 octombrie, ora 11:00 – „Danila Prepeleac”(Surprize de Halloween)

Noiembrie

Sambata 5 noiembrie, ora 11:00 – „Danila Prepeleac”

Duminica 6 noiembrie, ora 11:00 – „Spre Vrajitorul din Oz”

Sambata 26 noiembrie, ora 11:00 – „Danila Prepeleac”

Duminica 27 noiembrie, ora 11:00 – „Cantec pentru Tisha”

Biletele se pot comanda de AICI.

(Comunicat de presa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook