Evenimente

30% reducere la super-conferinta “Liber la educatie sau educatie la liber?”

By  | 

“Mami, facem niste teme pe caiete?” Asa se intampla ori de cate ori ii cumpar o carte noua de exercitii.

Nu are inca teme la scoala, dar cuvantul nu il sperie deloc. Asa ne-am obisnuit inca de cand era la gradinita. Cand aveam carti sau caiete de activitati si lucram impreuna acasa, spuneam ca facem lectii sau teme.  M-am gandit ca, atunci cand va avea cu adevarat teme la scoala, nu i se va mai parea ceva iesit din comun sau o munca in plus, ci va fi aceeasi distractie care intra deja in rutina noastra zilnica.

Habar n-am daca abordarea este intr-adevar cea castigatoare. Voi afla probabil in anii care urmeaza.

Sau poate aflu un raspuns la super-evenimentul de educatie din acest weekend.

Liber la educatie sau educatie la liber?

Duminica, 11 iunie, la Hotel Sheraton are loc un eveniment care pe mine m-a atras imediat, pentru ca aduce laolalta specialisti in educatie si psihologi care pot oferi raspunsuri nu doar teoretice, ci si exemple practice, la nenumarate intrebari legate de educatie – formala sau informala.

Si sa nu imi spuneti ca nu aveti zeci de intrebari de tipul: fac bine ceea ce fac?, am ales bine gradinita sau scoala copilului meu?, pot oare sa completez (sau corectez) cumva educatia de la gradinita sau scoala?, pun prea multa presiune pe copil?, cum il imprietenesc cu temele sau notele de la scoala?, si multe altele.

“Liber la educatie sau educatie la liber?”, organizat de Mozaic Media, aduce laolalta doi oameni dragi mie, despre care v-am mai povestit eu si cu alte ocazii: Oana Moraru si Gaspar Gyorgy.

Personal, mi se pare foarte tare alaturarea celor doi. Oana este un munte de experiente in domeniul invatamantului. In cei 20 de ani de catedra, vazand aceeasi generatie de copii cum evolueaza de la gradinita pana la liceu, dar si intrand in contact cu alte sisteme de invatamant, a adunat o biblioteca intreaga de exemple concrete pentru diferite situatii mai mult sau mai putin prietenoase cand vine vorba de educatie. Pe de alta parte, Gaspar ne-a adus #CopilulInvizibil, care ofera o alta perspectiva asupra propriei noastre identitati, dar mai ales a reactiilor pe care le avem in diferite situatii, reactii aproape inexplicabile (care vin din durerile noastre mai vechi).  Iar eu chiar ma astept sa mi se aprinda un nou beculet cu privire la atitudinea si asteptarile pe care le am eu de la copilul meu ca si elev. Pentru ca sunt convinsa ca fiecare dintre noi, oricat de mult incercam sa ne lasam copiii sa fie tipul de elev care li se potriveste, ne este aproape imposibil sa nu proiectam pe ei ceva din metehnele propriei copilarii. Si cred ca cele doua viziuni oferite de Oana si Gaspar ne pot oferi mai multa lumina in relatia parinte-copil-scoala/gradinita.

Alaturi de ei, evenimentul o are in prim-plan si pe Carmen Lica, psiholog si director executiv al Asociatiei Centrul Step by Step pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala. Stiu ca sistemul educational propus in cadrul Centrului Step by Step este departe de sistemul pe care il regasim noi in scolile de stat (sau sa zic mai bine ca sistemul de stat e mult in urma?), dar cred ca putem afla cateva ponturi utile pe care sa le aplicam acasa, pentru a echilibra balanta.

Special-guest este Larisa Petrini, care va oferi sfaturi legate de sanatatea copiilor, iar moderator este Alice Nastase Buciuta, redactor-sef al revistei Marea Dragoste.

Cod de reducere 30%

Eu abia astept sa aflu cat mai multe raspunsuri de la experti. Si cred ca si voi aveti intrebari pentru ei.

De aceea, va ofer sansa de a achizitiona un bilet la conferinta cu 30% reducere.

Tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti in campul “Mesaj” din formularul de inscriere codul iuliana30, pentru a beneficia de acest discount.

Si va sfatuiesc sa va grabiti. Din cate stiu, nu mai sunt prea multe locuri disponbile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook