Despre mine

“Nu credeam ca cineva cu numele Roca poate transmite atata energie pozitiva si bucurie de a trai”, mi-a spus odata cineva la telefon, o persoana total necunoscuta, care sunase pentru a stabili o intalnire profesionala.

“Poate ca mai pastrez inca din puterea numelui anterior”, i-am raspuns. “Nu sunt o piatra, ci un inger de piatra”, am continuat si am simtit zambetul de la capatul firului.

Cu niste ani in urma glumeam ca am trecut de la a fi un inger, la a fi o piatra, un inger de piatra. Pentru ca, daca azi sunt Iuliana Roca, inainte eram Iuliana Anghel. Cu acest nume am publicat patru ani la unul dintre cele mai citite si apreciate ziare din tara (la acea vreme sau poate si acum) – Evenimentul Zilei.

In copilaria mea mi-am dorit sa fiu invatatoare. Mi-am si urmat visul pana la un punct. Am terminat un liceu pedagogic, am luat examentul de titularizare cu nota maxima, dar dupa un timp am ales singura sa renunt la propriul vis.

Apoi, am ales sa fac al doilea lucru care imi place cel mai mult: sa scriu. Si am facut jurnalism. Si am lucrat, asa cum spuneam, timp de patru ani in presa scrisa. Ulterior, desi nu am renuntat la scris, am trecut de partea cealalta a baricadei si m-am apucat de comunicare si relatii publice.

Acum pot spune ca intr-un fel le fac pe toate. La Centrul MiniMe al Fundatiei Nadia Comaneci lucrez iar cu copii, gandesc activitati si pregatesc materiale pentru ei. Nu am renuntat nici la partea de comunicare, pentru ca – asa cum spune seful meu – PR-istul inca urla in mine. Si de scris, scriu in continuare, dupa cum se vede.

In plus, intre timp am devenit mama. Si stiti cum se spune: nu stii cum e pana nu ti se intampla pe propria piele. Asa ca, traiesc intens si, pe alocuri, povestesc.

Te invit in lumea scrierilor mele felurite. Ceva imi spune ca o sa-ti placa…