Evenimente

Am lăsat cortina și după a zecea ”Feerie”

By  | 

Aproape că nu îmi vine să cred că deja am organizat 11 spectacole la Fundația Nadia Comăneci – 10 ”feerii” și un spectacol de Centenar. Habar nu am când a trecut timpul și cum de am reușit atât de multe. E drept, că mă pot lăuda cu nervi de oțel, capacitate mare de concentrare și organizare, dar și cu o echipă inimoasă, talentată și dedicată.

Luni, 16 decembrie 2019, a avut loc în Sala Mare a Palatului Național al Copiilor, cea de-a cincea ediție a spectacolului ”Feeria Crăciunului”, a zecea feerie de fapt, dacă le numărăm și pe cele de vară care se desfășoară sub denumirea de ”Feeria Dansului”.

Ca de obicei, am început pregătirile cu muuult timp înainte. Cu rezervarea sălii, identificarea și selectarea partenerilor, dar și cu alegerea medaliilor (iarna avem medalii, iar vara trofee). În paralel cu partea aceasta logistică, de care m-am ocupat ca un soi de om bun la toate, Viviana German-Potlog, coregraful celor zece (da, ne cam urmărește numărul zece anul acesta) grupe de dans și balet din cadrul Programului MiniMe (de care tot eu mă ocup) al Fundației Nadia Comăneci, s-a ocupat de tot ce înseamnă muzică, pași de dans, povestea coregrafiilor și costumele pe care cei mici aveau să le poarte în spectacol. Nu mă întrebați cum reușește de fiecare dată să vină cu altceva – v-am spus, am o echipă super-mega-extraordinară!

Anul acesta – pentru că în fiecare an avem altă temă – pe scenă a fost creat un ”Vis de iarnă”, cu toate personajele de sezon. Au fost pe scenă crăiese, steluțe, fulgi de nea, oameni de zăpadă, reni, crăciunițe și crăciunei, spiriduși, clopoței, brăduți și cadouri. Și am completat ad-hoc tabloul cu niște globuțele muzicale. Spun ad-hoc, pentru că pentru copiii din Corul MiniMe – care a evoluat pe scenă, sub bagheta profesorului-dirijor Teodora Smărăndoiu – nu ne gândiserăm neapărat la niște costume tematice, dar cum eu am intrat în scenă să îi prezint îmbrăcată în verde, asemeni unui brăduț mai ”măricel” – am avut chiar și un globuleț prins la ureche – m-am gândit, atunci, pe loc, că nu mi-ar strica să mă ”împodobesc” cu niște globulețe roșii, cum erau frumos îmbrăcați copiii din cor.

Corul MiniMe a performat la mijlocul spectacolului care, de această dată, a fost altfel structurat, în două părți – prima parte dedicată grupelor de balet, iar a doua parte celor de dans modern.

Toți cei 230 de copii de 3-12 ani au fost aplaudați la scenă deschisă de sala neîncăpătoare, toate cele aproape 800 de locuri fiind ocupate de părinți, bunici, prieteni și invitați ai micilor protagoniști.

Spectacolul a fost transmis live pe pagina de Facebook a Fundației Nadia Comăneci, cu sprijinul Albotech Consulting, iar printre spectatorii online s-a aflat însăși Nadia Comăneci. Ea a și transmis un scurt mesaj copiilor, care a fost difuzat la mijlocul spectacolului. Mai mult, Nadia a postat pe contul ei personal de Instagram un alt mesaj: ”proud of the little ones” (mândră de cei mici), însoțit de câteva imagini surprinse în timpul spectacolului. Ca de fiecare dată, sprijinul și aprecierea marii campioane este emoționant pentru toți.

Dar să nu credeți că toate aceste spectacole pe care le facem sunt lipsite de peripeții. Cam la fiecare, trebuie să avem noi niște emoții suplimentare. Anul acesta, au fost câțiva copii care nu au reușit să urce pe scenă, din cauza unei epidemii de varicelă. Iar emoțiile mele, care și-așa sunt destul de ridicate, au atins de această dată cote mult ridicate.

Chiar în ziua spectacolului, aflu că al meu fecior – care face parte din Corul MiniMe – nu se simte bine și există riscul să nu poată veni. Nici nu i-am spus profei de cor în primă fază. Știam că are niște momente de solo și ar cam fi fost complicat să reorganizeze totul în ultima secundă. Am sperat până în ultima clipă. Iar copilul – cam pe același principiu cu care funcționez și eu: mort, copt, îți faci treaba – s-a ambiționat și, cu ultimele resurse, a venit la spectacol. A urcat pe scenă, a performat și apoi, când credeam că m-am mai liniștit, am primit mesaj că al meu copil nu mai rezistă și trebuie să plece acasă. Vă cam dați seama ce a fost în sufletul meu! Dar, ce puteam să fac, decât să îi transmit toată energia pozitivă și să îmi văd mai departe de treabă.

Spectacolul s-a încheiat așa cum ne-am dorit, frumos, bine și cu venirea lui Moș Crăciun. Încă un an cu sacul plin de daruri, oferite de partenerii noștri: Herlitz România, Heidi Chocolat, Boromir, SuperMercato, RoStar, DeSilva – cu brandurile Knoppers, Mamba, Nimm Smilegummi și Werther’s Original, Vitamin Aqua, Viwa Vitamin Water, Little Miracles, Green Cola, 7Days, Magic Croissant, Editura Integral, Internațional Alexander și Casa de avocatură Bondoc & Asociații. Și ce copil nu se bucură de daruri de la Moșu!

Și după ce s-au terminat și îmbrățișările, pupicii, urările de sărbători fericite, sesiunea de fotografii, după ce am strâns recuzita și tot bagajul, cum se spune, am respirat. A fost bine! A fost foarte bine!

Am lăsat cortina după încă o Feerie!

Și am fugit acasă, la copilul bolnăvior, că săptămâna de serbări încă nu s-a încheiat…

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *