Evenimente

Cum ne-am împretenit cu un dinozarul de peste 40 de metri. O zi în Dino Parc Râșnov

By  | 

Da, am scris bine! Peste 40 de metri. Atât are noul dinozarul din parcul Dino Parc Râșnov. Și da, e cam greu să faci să intre într-o singură poză cap-coadă. Adică poți, dar de la o distanță considerabilă, de la care nu ți se mai pare la fel de impresionant. Dar acolo, lângă el, sau sub el – pentru că încapi lejer sub burta lui, fără să te apleci, e într-adevăr o imagine spectaculoasă!

Dar nu este singura noutate pe care am descoperit-o noi, într-o excursie de o zi la Dino Parc, la vreo trei ani distanță de ultima noastră vizită acolo.

Rezumat excursie la Dino Parc Râșnov

– n-a prea fost soare și a cam bătut vântul – noroc că n-a plouat, dar ne-am fi bucurat mai tare dacă am fi prins și ceva soare – deh, dacă sfârșitul lui aprilie pare mai degraba un soi de februarie :)

– am băut un capuccino foarte bun

– am comandat meniul “de siguranta” – șnitel si cartofi prajiti, 23 de lei – ne-am săturat amândoi

– am luat la pas tot parcul extins și am luat în brate tot ce-am prins în materie de dinozauri :)

Diferențe față de ultima noastră vizită, de acum vreo trei ani:

– suprafață mai mare, cam de două ori mai mare

– parc extins cu o nouă zonă “Țara Hațegului”

– exponate noi, inclusiv cel mai mare dinozaur descoperit vreodată în lume, Seismosaurus, care nu are “decât” 45 de metri lungime 😀

– acum parcul are 100 exponate, dintre care două se mișcă –  asta dincolo de sunetele care se aud pe fundal – erau copii care spuneau că sunetele sunt înfricoșătoare, alții că e foarte ”mișto”

– prin parc, din loc în loc, se află niște binocluri prin care poți vedea imagini cu diferiți dinozauri “live” 😉 – copiii sunt foarte încântați de aceste imagini

Încă mai există traseul prin copaci, dar nici nu ne-am pus problema dacă e deschis sau nu, având în vedere rafalele de vânt. Și nici nu am avut timp de Cinema 9D sau ce mai era pe-acolo. Doar ceva alergat prin corabia din locul de joacă.

Cifre pentru buzunar

Dacă vreți să faceți o vizită, noi am făcut cam 3 ore de la București, cu o oprire pe drum. Biletul de intrare este 28 de lei / adult și 22 lei / copil, iar copiii sub 3 ani au acces gratuit.

Și – atenție! – că la ieșire treceți prin magazinul de suveniruri, unde nu știu dacă scăpați fără măcar un dinozaur din pluș, pentru care prețurile încep de la 35 lei. Mă rog, există și niște brelocuri cu mini-dinozauri din pluș la 29 de lei, dar pentru iubitorii de animăluțe din pluș eu zic că mai bine merge unul simpatic de 35 de lei. Dacă aveți bugete mai generoase, există și opțiuni mai mari – și ca dimensiune, și ca preț :) La fel cum puteți opta pentru niște jocuri tip lego din care puteți construi dinozauri. Dar puteți să vă ”salvați” cu un magnet la 5 lei sau un ou din care iese un dinozarul (după ce îl lași în apă câteva zile) la 10 lei.

Una peste alta, vorba copilului: a fost o zi bună! O zi frumoasă de vacanță!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *