Ganduri. Amintiri

De ce cred in Mosu’

By  | 

Sunt mai bine de 30 de ani de cand stiu cine este Mos Nicolae si cine este Mos Craciun. Si cred la fel de tare in ei. Poate chiar mai mult.

Pentru ca Mosu nu este despre niste cadouri puse in ghete sau sub brad – eu am avut ani in copilarie fara brad, dar asta nu a facut ca Mosu sa ne ocoleasca.

Mos Craciun si Mos Nicolae sunt despre bucurie pura, despre increderea in bine si frumos, despre speranta si credinta. Despre sentimentul acela ca esti vazut, apreciat, iubit.

Sa spui ca nu exista Mosu’ e ca si cum ai spune ca nu exista fericire sau iubire. Nici pe acelea nu le vezi. Dar le simti cu toata fiinta.

Daca ar fi dupa mine, ar trebui inventati si alti Mosi. Care sa aduca doar acel licar de bucurie imensa in ochii celor mici. Pentru ca, indiferent de cate nazdravanii fac, ce note au la scoala, cat de indrazneti sau, dimpotriva, timizi sunt, copiii sunt buni. Doar noi trebui sa ii privim cu bunatatea din noi.

Si daca simtiti si credeti cu tarie ca ceva din faptele copiilor vostri impune un anumit soi de pedeapsa, alegeti altceva, dar lasati-l pe Mosu in pace! Lasati-l sa incalzeasca sufletul mare al puiului mic! Lasati-l sa intinda pe chipul drag al pruncului vostru acel zambet larg care, veti vedea, va va oferi o alta energie si o alta privire asupra lucrurilor! Lasati-l pe Mosu sa vina!

Eu, desi in fiecare an il ajut pe Mosu’ sa-si croiasca drum pana la noi, tot astept dimineata zambetelor calde.

Sa aveti Mosi darnici! Sa primiti cu sufletul deschis bucuria copiilor (si chiar a parintilor) vostri! Sa daruiti iubire! In fiecare zi. Cat pentru zece Mosi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook