Ganduri. Amintiri

Draga mea prietenă,

By  | 

Îți scriu această scrisoare, pentru că nu ți-am mai scris de mult. De fapt, ți-am scris oare vreo scrisoare? Ți-am scris mesaje. Ne-am auzit la telefon cât de des am putut. Ne-am strâns în brațe de fiecare data și am stat la povești fără sfârșit, pe care le-am reluat parcă de unde le-am lăsat, chiar și la o distanță mai mare de timp între întâlnirile noastre. Și poate că ți-am mai spus, dar o repet acum: draga mea prietenă, fără tine cursul vieții mele n-ar fi fost același.

Draga mea prietenă, poate că ne-am depărtat în timp și distanță, poate că ne-am depărtat în experiențe și gândiri, poate ne-am depărtat în vise și credințe, dar nimic nu poate șterge momentele în care am fost noi, momentele în care am fost împreună, una alături de cealaltă, într-o prietenie adevărată și curată.

Știu că prezența ta în drumul meu a fost importantă, că am învățat din legătura noastră, că m-ai ajutat să cresc și să cred, să prind putere, să merg înainte, să mă bucur, să trăiesc. Și știu că și astăzi este la fel.

Indiferent că ești mai aproape sau mai departe de mine, că ne auzim zilnic la telefon, că ne scriem mesaje periodice sau doar la ocazii mai mult sau mai puțin speciale, în sufletul și în amintirile mele, ai un loc rezervat pentru totdeauna.

Am fost întrebată, la un moment dat, cum poți numi ”prieten” un om cu care nu te vezi prea des, cu care poate nici nu vorbești măcar săptămânal. Prietenia nu stă neapărat în convorbiri sau întâlniri zilnice. Ne vedem cu siguranță zilnic cu oameni cu care nu împărtășim nimic și cu care schimbăm doar vorbe de complezență. Prietenia stă în acel moment unic care te leagă pe veci. În acel mesaj de ”ești mai puternică decât crezi” sau ”sunt aici, oricând vei vrea”. În acel umăr pe care ai plâns când ai avut mai multă nevoie. În acea mână de ajutor necerută, dar primită fără vreo așteptare de ceva la schimb. În acel ”cum ești?”, exact la momentul potrivit. Sau acel simplu ”mi-era dor de tine”. În acele experiențe pe care nu ai cum să le ștergi nici cu o amnezie puternică, daca ar fi să vrea cineva.

Draga mea prietenă, află că sunt bine. Și asta și pentru că ai fost și ești parte din povestea mea. Și îmi doresc să fii bine, să îți aducă drumul prieteni adevărați alături, cu care să împărtășești momente unice și care să îți umple viața de bucurie.

Sunt norocoasă să știu că te pot numi draga mea prietenă. Mulțumesc!

 

PS: Astăzi este Ziua Internațională a Prieteniei. Este vorba mai mult despre prietenia între popoare. Care trece dincolo de prietenia individuală. Dar azi, aleg să sărbătoresc prin această scrisoare dedicată nu doar unei anumite prietene dragi mie, ci tuturor prietenelor mele dragi. Pentru că Universul a fost bun cu mine și mi-a dăruit mai multe prietene dragi de-a lungul drumului meu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *