Ganduri. Amintiri

Am imbatranit. Desi, cred, asa am fost mereu

By  | 

“Nu tipa nimeni. Nu sare nimeni in piscina. Nu se imbata nimeni. E liniste. Nu simti atmosfera aia de statiune, din anii trecuti. Lipseste viata de noapte. E izolat, asa. Dar e ok”.

Vecinul de sezlong face un soi de recenzie, la telefon. E cam de varsta parintilor mei. Si savureaza o bere.

Sesizez o unda de regret in glasul lui. Si eu care imi faceam griji ca o sa fie deranjat de vocalizele neintrerupte ale baiatului meu.

Ma gandesc la asteptarile vecinului de sezlong. Si imi imaginez ce tinereti ritmate sub clar de luna tre sa fi avut.

Mie imi place linistea. Si genul asta de izolare. Daca nu m-as cunoaste, as zice ca am imbatranit. Dar cred ca asa am fost mereu.

N-am fost niciodata pasare de noapte. O singura data, intr-o vacanta din liceu, am ajuns spre dimineata acasa. Mama ma astepta sa ma intrebe daca nu mi-e foame.

Si undeva acum vreo 10 ani am avut cateva escapade spre miezul noptii.

Atat. In rest, mai degraba tipul ala de copil exemplar, care nu depaseste ora de culcare. Decat pentru comentarii si referate.

N-as putea insa sa ma plang. Nu simt ca as fi pierdut ceva. Poate doar niste ore de somn cand lucram la ziar si lucrarile pentru facultate, mai ales in sesiune, le faceam noaptea, dupa ce se lasa linistea in cartier. Si orele nocturne cand copilul, mic fiind, mai mult nu dormea decat sa imi permita sa visez la somnul de bebelus (sau cum era vorba aia).

Mie imi place ca nimeni nu tipa, ca nu se imbata nimeni, ca nu urla manele in difuzoare. Nevoia continua de a vorbi fara oprire a copilului (si mai ales cu mine) e singura care ma face sa imi pierd sirul lent al gandurilor.

Si acum, cand scriu, e catarat in capul meu (aproape la propriu, doar ca se sprijina si de sezlong) ca cica am stat prea mult degeaba. E clar nu am scapare (nu-i tace gurita) pana nu il insotesc in apa. Asa ca o sa revin la linistea batraneasca putin mai tarziu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook