Evenimente

Mama lor de piese LEGO care-mi intra in talpa! Mai bine hai cu copilul in oras la evenimente LEGO!

By  | 

Daca e ceva ce reuseste sa ma scoata si din cea mai zen stare a mea – ceea ce, sa ne intelegem, nu e tocmai starea mea de zi cu zi – este momentul acela cand ma duc la copil in camera dupa nici nu conteaza ce si, la primul sau cel tarziu al doilea pas, simt ca incremenesc de durere. Pentru ca – da, ati ghicit – tocmai am calcat pe o minunatie de piesa LEGO.

Cand era in perioada LEGO Duplo era foarte ok. Piesele alea se vedeau si din capatul opus la holului. Dar de cand cu LEGO City, LEGO Ninjago si alte categorii de LEGO cu piese din acelea mici de-ti cad printre degete, e jale! De fiecare data cand intru in camera copilului imi spun ca trebuie sa fiu cu bagare de seama, ca e ca si cum am intrat pe un teren minat. Si in fiecare zi ii repet sa stranga de pe covor pana la ultima piesa cat de mica. Indiferent de masurile luate, cumva, ca un complot al Universului impotriva mea, cel putin o piesa LEGO tot scapa si e gata sa-mi atace picioarele cu prima ocazie.

Deci, ca o concluzie – nu ca ati fi avut nevoie de una – nu mai pot cu piesutele LEGO (pardon my french – diminutivul e intentionat).

Eu nu mai pot, dar copilul mai vrea. Ma bate gandul sa nu mai trec cu vederea evenimentele LEGO din oras. Asa ca am adunat si pentru voi niste idei de astfel de evenimente. Ceva imi spune ca nu sunt singura suferinda cu piese LEGO in talpa.

Constructii si premii LEGO Ninjago la Sun Plaza

In perioada 13 – 15 octombrie, copiii cu varsta minima de 1 an si jumatate sunt asteptati la Sun Plaza, la un eveniment special LEGO Ninjago, pentru a-si exersa priceperea in constructiile cu piese LEGO.

Copiii intre 1,5 ani si 4 ani vor fi directionati catre zona speciala LEGO Duplo, iar cei de 4-16 ani sunt asteptati in zona LEGO Ninjago si LEGO Friends. Aici vor fi invitati sa participe la cinci misiuni:

  1. Constructia contratimp – Copiii isi vor putea construi singuri propriile reptile. Si, cum distractia e si mai mare atunci cand exista o competitie, doar primii trei constructori vor putea avansa la urmatoarea misiune!
  2. Demonstreaza-ti indemanarea! – De aceasta data, misiunea este pentru doi jucatori. Acestia trebuie „sa zboare” prin „jungla orasului” fara sa atinga obstacolele de pe traseu.
  3. Dovedeste-ti simturile! – Cei mici trebuie sa ghiceasca ce arma se afla in fiecare spatiu. Fara sa se uite. Oare cati dintre ei isi vor putea da seama carui personaj ii apartine fiecare arma?
  4. Ajuta la constructia mozaicului! – Obiectivul acestei misiuni este acela de a completa mozaicul cu ajutorul celor 10 caramizi. Trebuie, insa, sa aiba grija sa le plaseze exact acolo unde este locul fiecareia.
  5. Construieste un vehicul potrivit pentru un NINJA! – Orice ninja are nevoie de un vehicul pe masura. De aceea, ultima misiune presupune construirea unui supervehicul NINJA. In plus, daca cei mici isi expun constructia in zona special amenajata, participa la tombola speciala si pot castiga seturi LEGO Ninjago.

Participarea la eveniment este gratuita si nu necesita inscriere prealabila, iar doritorii se pot antrena inainte online.

Programul evenimentului este: vineri de la 16.00 la 20.00 si vineri si sambata de la 12.00 la 20.00. La fiecare ora, de fapt cu zece minute de ora exacta, are loc tombola cu premii, unde este extras un castigator al unui set LEGO Ninjago plus cinci castigatori ai unor premii mai mici.

Expozitie Young Builders – Universul caramizilor LEGO la Mega Mall

In perioada 14-15 octombrie, Mega Mall va fi gazda expozitiei Young Builders – Universul caramizilor LEGO, organizata de Clubul Clever FROG. Evenimentul, care are ca tema – „City Life”, se adreseaza tuturor celor pasionati de minunata lume LEGO.

Vizitatorii acestei expozitii vor avea ocazia sa descopere creatii impresionante, realizate in totalitate din piese LEGO.

Pe langa lucrarile realizate exclusiv din piese LEGO, participantii vor putea admira masini motorizate si teleghidate, constructii robotizate dar si un orasel din fantastica lume a caramizilor LEGO. De asemenea, in cadrul acestui eveniment, cei mai mici din randul publicului isi pot demonstra inventivitatea si spiritul practic. Acestia se vor putea distra construind din piese LEGO in zona special amenajata pentru copii.

Expozitia Young Builders isi asteapta vizitatorii in zilele de 14 si 15 octombrie, intre orele 10.00-22.00, la Nivelul -1, Mega Mall Bucuresti, iar intrarea este gratuita.

Expozitia LEGO® TO BRICK CONTINUED la Muzeul National Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida

In perioada 11-22 octombrie, Muzeul National Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida ii invita pe toti copiii iubitori de LEGO la o expozitie speciala: LEGO® TO BRICK CONTINUED organizata de RoLUG.

Aici vor vedea creatii personale din piese LEGO, construite de membrii RoLUG, dar si seturi oficiale din diverse teme LEGO.

Si de aceasta data, copiii vor avea amenajat un spatiu special pentru ei, unde isi vor putea pune in practica talentele de mici constructori.

Expozitia este deschisa de miercuri pana duminica, in intervalul 10:30-18:00.

Pretul biletelor este de 5 lei / copil si 10 lei / adult. In data de 20 octombrie, intrarea este libera. Iar in data de 21 octombrie, va avea loc concursul RoLUG Technic Xperience editia a 2-a, in Parcul Carol, unde cei mici vor avea ocazia sa vada masinute radiocomandate ce se vor intrece pe trasee spectaculoase, dar si robotei gata de lupta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook