Parenting

“Mami, putem sa ne mutam la Disneyland?” Experienta noastra cu ponturi utile. Partea 3

By  | 

Continuam istoria experientei noastre la Disneyland Paris, cu un nou capitol. Vorbim acum despre CAZARE & MANCARE.

  • Hotel
    1. Pentru ca sejurul nostru avea in centru vizita la Disneyland, si nu la Paris, am pornit din start de la ideea de a gasi un hotel cat mai apropiat de Disneyland. Care sa se incadreze in bugetul nostru, bineinteles.
    2. In zona Disneyland exista mai multe categorii de hoteluri: hotelurile din imediata proximitate (Disneyland Hotel este cel mai apropiat, apoi la fel de cunoscute sunt hotelurile New York, Cheyenne sau Santa Fe, spre exemplu), hotelurile din cercul doi, la ~10 minute distanta cu autobuzul, sau hotelurile din zona Val D’Europe, la o statie de RER distanta de Disneyland Park, unele legate tot cu shuttle gratuit.
    3. Noi am optat pentru un hotel din certul doi, respectiv B&B Hotel. Hotelurile din primul cerc (Cheyenne sau Santa Fe, spre exemplu), erau cu vreo 2000 de euro mai scumpe pentru aceeasi perioada; mult peste bugetul nostru.
    4. Am platit o camera tripla (~ 380 euro / 4 nopti cu mic dejun inclus) si am avut noroc sa primim o camera mare, pe colt, cu un pat dublu si doua paturi single. Camera era foarte curata, in fiecare zi se facea curat, se schimbau prosoapele. Paturile erau aranjate, la fel, in fiecare zi, dar sincer nu stiu (si nici n-am studiat prea tare) daca lenjeria era schimbata si ea in fiecare zi.
    5. Shuttle-ul pleca circula intre hotel si Disneyland in fiecare zi intre orele 8.40 si 1.05, la orele de varf chiar la distanta de 3-5 minute. Orarul era afisat la receptie.
    6. Marele minus al hotelului, daca ii pot spune asa, a fost micul dejun tip bufet, nu prea bogat si in fiecare zi acelasi. Pe mine personal nu m-a deranjat foarte tare acest lucru, dar nu ne-ar fi stricat niste legume sau fructe incluse in meniu.
    7. Hotelul nu avea loc de joaca sau piscina (cum era la hotelul vecin, Explorers), dar personal nu cred ca ne-ar fi avantajat. In conditiile in care ne trezeam in fiecare dimineata in jur de 8.00 – 8.15 si plecam de la hotel pe la 9.30 pentru a ne intoarce dupa miezul noptii, chiar nu stiu cand am fi gasit timp pentru loc de joaca sau balaceala. Plus ca, daca am fi incercat o varianta de balaceala matinala, nu stiu daca am fi avut sanse sa scoatem copilul din apa pentru a ajunge la Disneyland la prima ora.
  • Mancare
    1. Micul dejun era asigurat la hotel. Grijile noastre, inca de acasa, au fost legate de mancarea din timpul vizitei in parcurile Disneyland.
    2. Citisem pe Internet diferite marturii potrivit carora nu ti se permite accesul in parc cu mancare sau bautura, ca esti controlat in rucsac, la intrarea in parc.
    3. Ei bine, exista un control la intrarea in parc. Dar controlul era gen cel de la aeroport, cu aparat de scanat bagaje, si grija era evident orientata spre materiale si arme care ar fi putut pune in pericol siguranta turistilor.
    4. Noi am intrat in fiecare zi avand in rucsac 2 sticle de apa de 0,5 l si pachetele de biscuiti, sticksuri sau covrigei, pe care i-am consumat in special stand la cozi la atractiile din parcuri.
    5. In parc, atat la restaurantele din interiorul parcurilor de distractii, cat si in Village, zone de magazine de suvenirurile si restaurante, preturile erau cam acelasi – bauturile racoritoare, inclusiv apa, erau in jur de 2,50 euro, un sandvis era in jur de 7,50 euro, iar un meniu compus dintr-un hamburger, o portie de cartofi si un suc era in jur de 13 euro.
    6. Cel mai accesibil era restaurantul Mc Donalds din Disneyland Village. Un meniu pentru copii era 4 euro si includea, pe langa sandvis sau nuggets si cartofi prajiti si jucarie, cum este si la noi, un iaurt sau fructe, precum si doua sosuri, la alegere; iar un meniu Mc Chicken, spre exemplu, era 7,50 euro. Aveau si meniuri care nu exista la noi, pentru doua persoane, la 15 euro.
    7. Recunosc ca noi am profitat de oferta Mc Donalds, o masa pe zi, undeva in jurul orei 17.30 – 18.00. Si nu, nu ne-a fost rau. Si nu, nu ne-am ingrasat. Poate si pentru ca in realitate am servit doar doua mese pe zi (micul dejun si pranzul intarziat de la Mc), intre mese am rontait doar cand si cand niste covrigi, stand la coazi, dar am stat in picioare minimum 10 ore in fiecare zi.

Va invit sa cititi si:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *