Parenting

“Mami, putem sa ne mutam la Disneyland?” Experienta noastra cu ponturi utile. Partea 4

By  | 

Dupa ce am vorbit despre transport, cazare si mancare, hai sa vorbim si despre ceea ce am asteptat noi cel mai mult – intrarea si timpul petrecut propriu-zis in parcurile Disneyland, deci despre ACCES & ATRACTII IN PARC.

 • Accesul in Disneyland Paris
  1. Disneyland Paris are trei zone: 2 parcuri – Disneyland Park si Disneyland Studio – si zona de magazine si restaurante – Disneyland Village. Intrarea in zona Disneyland Village nu necesita bilet.
  2. Biletele pentru parcurile Disneyland Paris – Disneyland Park si Disneyland Studio – pot fi achizitionate direct de la intrare sau online aici. Daca achizitionati biletele online, costul este putin mai mic decat cel de la intrare. Spre exemplu, pentru un adult, 1 bilet valabil 1 zi pentru 2 parcuri, la intrare pretul era 98 euro, in timp ce online puteti gasi si cu 82 euro.
  3. Eu nu v-as recomanda insa sa achizitionati 1 bilet pentru ambele parcuri, daca aveti doar o zi la dispozitie, pentru ca nu veti avea timp. Cum spuneam, in urma cu noua ani, am fost doar noi, fara copil (pe atunci nu era nici in proiect), si tot am alergat o zi intreaga doar prin Disneyland Park, fara sa stam la cozi la personaje sau spectacole live. Pentru ambele parcuri sunt necesare minimum 2 zile intregi.
  4. Daca aveti mai multe zile la dispozitie, exista oferte speciale. Spre exemplu: 3 zile la pret de 2 zile, pentru ambele parcuri (170 euro/adult; 150 euro/copil).
  5. Noi am luat biletele de la agentie, la pachet cu transportul si cazarea, si am platit ~450 euro pentru 2 adulti si 1 copil, 3 zile in 2 parcuri.
 • Atractii in parcuri
  1. Disneyland Park este cel mai mare dintre parcuri si, sincer, daca trebuie sa optati pentru unul dintre cele doua parcuri din Dinseyland, v-as recomanda sa alegeti Dinseyland Park. Sunt mult mai multe atractii, de la atractii pentru intreaga familie, la atractii pentru copii mici mici, pana la atractii mai palpitante, la care au acces doar persoanele cu inaltime mai mare de 120 sau chiar 140 cm. Tot aici are loc si parada personajelor Disney, aici puteti sa va intalniti, sa faceti fotografii si sa obtineti autografe de la personajele preferate – Mickey, Minnie, Donald, Guffy, Chip si Dale sau Peter Pan, Hook sau Smee.
  2. Disneyland Park este impartit in 4 zone tematice: Adventureland, Frontierland, Fantasyland si Discoveryland. Pe harta pe care o puteti lua de la intrarea in parc apare si xzona MainStreet USA, care este de fapt drumul principal de intrare in parc, de la capatul caruia se despart cele 4 zone de atractii, si pe lateralele caruia se afla magazine de suveniruri. In zona MainStreet exista insa si doua puncte de intalnire cu personajele Disney.
  3. Dintre cele patru zone din Disneyland Park nu as putea spune care este mai frumoasa. Fantasy este cred cea mai bogata in atractii, pentru toate varstele. In celalalte trei zone exista cel putin o atractie “palpitanta”. Robert, spre exemplu, a incercat doar una dintre acestea si n-a fost prea incantat. Dar depinde mult de copil, de cat de iubitor de adrenalina este, sa spunem.
  4. Disneyland Studio, desi impartit tot in patru zone, este mai mic si cu mai putine puncte de atractie. Personal mi s-a parut mai potrivit pentru copiii mai mari sau, cel putin, mai atrasi de pericol, suspans si adrenalina.
  5. Ambele parcuri includ si zone pentru spectacole live, care se desfasoara dupa un anumit program.

Tocmai de aceea va recomand sa luati de la intrarea in parc, oricare dintre ele, harta parcurilor si programul evenimentelor din interior. Noi am urmarit mereu pe harta si am bifat atractiile pe care le-am incercat, sa stim cum ne organizam sa acoperim cat mai multe in timpul avut la dispozitie.

Pe harta, fiecare atractie este semnalata ca fiind pentru copii mici, pentru familie sau palpitanta, daca are “fast pass” (un bilet pe care il poti lua si care iti indica o anumita ora de acces, fara sa mai stai la coada), daca are optiune de “single rider” (adica intrare separata pentru turistii care sunt singuri si nu vor sa intre cu familia la atractia respectiva) sau optiune de “Photo Pass” (la unele atractii se fac poze in timpul experientei; una dintre poze este afisata la iesire si poate fi cumparata in format print ~ 5 euro; la fel la intalnirile cu personajele Disney; cardul PhotoPass iti da ofera acces la toate pozele facute in timpul atractiilor respective, in format digital, in contul personal pe care il poti face aici; am inteles ca pretul unui astfel de card este de ~ 60 euro).

Noi am inceput cu Disneyland Park. Am stabilit de la inceput, pentru ca asta a fost dorinta lui Robert, sa nu ne oprim la personaje sau spectacole live, ci sa acoperim intai atractiile din parcul de distractii. In prima zi am reusit sa facem aproape tot parcul Disneyland Park, cu exceptia a 3 atractii, la care cozile depaseau o ora de asteptare. Mentionez cu aceasta ocazie ca nu toate Fast Pass-urile functioneaza mereu si pot fi atractii si cu 75 minute de asteptare la intrare.

A doua zi am inceput-o cu “restanta” din Disneyland Park si apoi am mers in Disneyland Studio. La fel ca si in Park, am sarit peste spectacolele live si eventuale personaje (oricum am intalnit-o doar pe Marry Poppins, doi luptatori din Star Wars si pe Invincibilii, nici unii dintre ei nefiind de interes pentru Robert) si ne-am concentrat pe atractii. Chiar daca la unele dintre ele a intrat doar Victor, Robert nefiind deloc atras de “pericol”, am reusit sa acoperim toate atractiile din parcul Disneyland Studio in a doua zi.

A treia zi am dedicat-o intalnirii cu personajele Disney (am stat cate o ora la coada la Mickey si Minnie, spre exemplu), unor spectacole live (in Disneyland Studio) sau intrarii inca o data in atractiile preferate (exemplu: Autopia – cursa de masini de epoca, conduse chiar de copii).

Inainte de a incheia acest capitol, vreau sa mai adaug un lucru: in parcuri exista si un serviciu de inchiriat carucioare pentru copii (chiar si pentru copii mai mari; am vazut si copii de 8-9 ani folosind aceste carucioare), avand in vedere ca veti avea mult timp de stat in picioare pe la atractii. Pretul este de 20 euro + 50 euro deposit credit card. Probabil ca mai bine ar fi sa imprumutati de la niste prieteni un carucior pentru orele petrecute la Disneyland. Noi ne-am descurcat fara, dar intr-adevar am cazut lati de oboseala in fiecare seara.

Si inca ceva: fiind plin sezon, parcul avea program de la 10.00 la 23.00 (Disneyland Park) si de la 10.00 la 20.00 (Disneyland Studio). In fiecare seara, de la ora 23.00, in Disneyland Park, in fata castelului roz din Fantasyland, avea loc un show de lumini si artificii – Disneyland Illuminations – un spectacol extraordinar de vreo 20 de minute. Pentru acest spectacol, foarte multi turisti isi ocupau un loc in piata din fata castelului chiar si cu doua ore inainte, pentru a avea o vizibilitate cat mai buna a spectacolului. Noi am ales ultima seara sa fim din timp in piata si a fost intr-adevar exceptional.

Va invit sa cititi si:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook