Parenting

“Mami, putem sa ne mutam la Disneyland?” Experienta noastra cu ponturi utile. Partea 5

By  | 

Asa cum va spuneam si in articolele anterioare referitoare la Disneyland Paris, in ambele parcuri (mai mult in Disneyland Park), dar si in afara lor (in Disneyland Village) sunt nenumarate magazine cu tot felul de suveniruri din lumea Disney. Pornind de la clasicii magneti de frigider sau carti de joc cu imagini, la creioane sau cani, pana la jucarii de plus, cordelute tematice sau chiar costume si rochii de printese. La preturi destul de piperate, zic eu.

Pretul unui magnet pornea de la 5 euro. O cordeluta cu fundita Minnie sau alte personaje Disney in miniatura (cele mai hoaiase ni s-au parut cordelutele cu veveritele Chip si Dale) pornea de la 17 euro. Jucariile de plus, la fel de la 18 euro, cele mai multe erau in jur de 23 euro. Iar rochitele de printesa, spre exemplu, de la 70 de euro.

In ciuda tuturor asteptarilor noastre, Robert a fost foarte decent in cerinte in zona suvenirurilor. Si-a dorit, inca din prima zi de vizita, doi magnetei simpatici , infatisandu-i pe Mickey si Minnie.

Apoi, doar a sondat piata. A intrebat cat costa una sau alta si cat inseamna in lei.

  • Mami, mai putem sa luam un Mickey si o Minnie din plus?
  • Tu ai acasa si Mickey si Minnie in trei dimensiuni diferite.
  • Da, dar nu sunt originali.

Si ne-am uitat la etichete. Pe toate produsele, de la magneti la ce vreti voi, scrie (ca si la noi) “made in China”.

  • Dar noi nu suntem in China! Suntem la Paris!, a spus Robert.

Si n-a mai avut nevoie de inca o pereche de Mickey si Minnie Mouse.

Am convenit impreuna sa nu plecam totusi fara nimic de-acolo – desi luaseram deja cei doi magnetei pe care si-i dorise si care aveau acelasi pret si in parc si la hotel, 5 euro/buc. Asa ca, in ultima zi, l-am luat pe Woody (din Toy Story) din plus – 18 euro. Il aveam deja pe Calut acasa, tot din plus, si am zis sa ii luam un partener de joaca. Si astea au fost toate suvenirurile lui Robert de la Disneyland Paris. Woody sta foarte bine in saua calutului acum.

Noi am fost norocosi, cred, in privinta suvenirurilor, ca Robert n-a fost nici prea pretentios, nici nu si-a dorit neaparat prea multe lucruri din Disneyland. Dar am vazut foarte multi copii cu cordelute, costume si rochite de personaje Disney. Si auzisem, inainte de a pleca la Disneyland, multe povesti de familii care au cheltuit cateva sute de euro bune doar pe suvenirurile copiilor.

Capitolul la care am avut noi insa de lucrat a fost: asteptarea.

  • Mami, tu ai mai multa rabdare. Cum reusesti?
  • Ma gandesc ca nu imi foloseste la nimic sa nu am rabdare. Pentru ca oricum, indiferent daca eu am rabdare sau nu, daca raman calma sau ma enervez, daca vreau sa ajungem sa ne dam in masinute, tot trebuie sa stam la coada si tot atata timp avem de asteptat.

Sa nu va ganditi insa ca doar noi am avut astfel de discutii. La un moment dat m-am gandit ca experienta la Disneyland reprezinta si o ocazie de exersare a andurantei copiilor, o sansa de a le transmite sau reaminti mesaje de tipul: trebuie sa ai rabdare si sa nu renunti niciodata daca vrei sa iti atingi un scop, sa ajungi la momentul de bucurie pe care ti-l doresti.

Si in ciuda orelor de asteptare si stat in picioare, a programului maraton din fiecare zi, experienta la Disneyland mi se pare unica.

  • Ce repede trece timpul cand te bucuri de ceea ce faci!, a spus Robert intr-o zi.
  • Mami, de ce nu putem ramane la Disneyland? Putem sa ne mutam aici?, a intrebat in alta zi.
  • Mi-a placut tot!, mi-a raspuns cand l-am intrebat ce i-a placut cel mai mult la Disneyland.

Si adevarul e ca nu prea are ce sa nu iti placa. Eu m-as intoarce si a treia oare si a noua mia oara. M-am bucurat cand Robert a spus ca, atunci cand va fi mare, si va reveni la Disneyland cu sotia lui (care o fi aceea) si eventual cu copiii, o sa ne ia si pe noi cu el.

Va invit sa cititi si:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *