Parenting

“Mami, putem sa ne mutam la Disneyland?” Experienta noastra cu ponturi utile. Partea 6

By  | 

Spuneam la inceputul seriei articolelor despre Disneyland Paris ca am avut 4 nopti de cazare si 3 zile pline in cele doua parcuri Disneyland. Si pentru ca am aterizat la Paris in prima parte a zilei, am profitat de prima zi pentru o vizita in centrul Parisului. Ne-am dorit sa il ducem pe Robert sa vada Tour Eiffel, stiind ca ii place sa vada orasele de sus.

Dupa ce am ajuns la hotel si am lasat bagajele in camera de bagaje (camera noastra fiind libera abia de la ora 15.00), am luat trenul RER si apoi metroul pentru a ajunge la Norte Damme. Nu am urcat in Notre Damme, pentru ca era coada mare, aproape cat tot perimetrul pietei din fata catedralei. Si am pornit pe jos spre muzeul Luvru. Am admirat cladirea muzeului, piramida, fara sa intram insa in muzeu. Noi am fost in urma cu 9 ani si stiu ca ai nevoie de multe ore ca sa parcurgi intreg muzeul si am retineri ca Robert ar fi fost atat de fascinat incat sa mearga prin muzeu.

Am pornit apoi spre Tuilleries, unde era un festival (un gen de balci mai mare). A, ca vorbeam de controlul bagajelor la intrare in Disneyland; si la intrarea in zona festivalului Tuilleries ne-au verificat rucsacul, sa nu avem vreo arma periculoasa. Aici ne-am dat intr-o roata, de unde am vazut foarte bine Tour Eiffel, de sus, de la distanta, ne-am mai plimbat putin si apoi ne-am continuat drumul spre turn.

Am mers pe malul Senei, am admirat vapoare si barci, poduri si zonele de relaxare, gratuite, de pe mal, pana am ajuns intr-un final la turnul Eiffel.

Aici, coada. De fapt, mai multe. Prima coada, la controlul bagajelor. Cu scos tot din bagaj, din posete si cine ce mai avea la el. Unor persoane li s-a cerut sa goleasca inclusiv tuiul de ochelari.

Apoi a urmat coada de la bilete. Pentru ca era deja aproape seara si eram obositi (treziti de la 4 dimineata si mergand deja fara oprire de ceva timp), am ales varianta de urcare cu liftul pana in varf. 17 euro/adult si 8,50 euro/copil. Descoperisem inainte de a pleca de-acasa ca exista si o varianta de a lua bilete online (si deci de a evita cozile), dar trebuie sa rezervi intrarea la o anumita ora si sa ajungi cu 30 de minute inainte de ora rezervata; oricum, online, nici una dintre ore nu aparea disponibila in ziua respectiva. Asa ca stiam ca vom sta la coada, sa luam biletele la fata locului.

Peisajul de sus este superb. Ne-am distrat pe seama “furnicutelor” (oameni si masini), care se vedeau prin oras.

Dar cel mai mult mi-a placut ca, cu toate cozile la care am stat, am prins turnul si aprins. Stiam de acum 9 ani ca Tour Eiffel arata mult mai bine seara, cand este luminat de sus pana jos. Si a avut efectul asteptat si asupra lui Robert.

Stiu ca in Paris sunt mult mai multe lucruri interesante de vazut. Noi le-am bifat pe aproape toate in urma cu noua ani. Dar pentru acestea vom rezerva poate un alt sejur, cand va mai creste Robert.

Deocamdata, aceasta a fost vacanta copiilor – a lui Robert si a copiilor din fiecare dintre noi.

 

Va invit sa cititi si:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook