Parenting

Nici al tau nu sta locului?

By  | 

– Stai si tu locului o clipa!

Nu, nu sunt eu. E o alta mamica, in metrou. Dar ma regasesc atat de bine.

Si eu am un copil care nu poate sta cuminte, in banca lui. Tre sa se miste, sa descopere, si mai ales sa vorbeasca. Am capul patrat de la atatea intrebari si comentarii. E ceea ce inainte numeau parintii nostri “ca argintul viu”. Eu zic ca are mancarici.

Nu vreti sa stiti cum il apuca frichiniciu si mancaricii cand facem teme sau invatam ceva. Desi el e cel care cere.

Aseara m-a sunat – eu eram la cumparaturi – sa ma intrebe unde sunt cartile primite la mini-serbarea din excursia de sambata. “Gata, am gasit”, a strigat fericit si a inchis la mijlocul cuvantului “multumesc”.

Cu toate astea cred ca ii este imposibil sa faca ceva fara sa faca altceva in acelasi timp.

– La scoala cum esti mama atent daca te frichinesti asa? Si vorbesti intr-una.

– Nu ascult cu gura. Cu gura vorbesc. Si am doua urechi. O ureche e mereu la doamna. Si cu cealalta o ascult pe colega mea de banca.

As vrea sa spun ca nu stiu cum functioneaza asta. Si sa ii combat argumentul. Dar nu pot. Si eu reusesc cumva sa il ascult pe sotul meu in timp ce ma conversez cu copilul.

Intotdeauna am avut atentie distributiva si am facut cel putin doua lucruri in acelasi timp. Dar el e copil si mai e si baiat, iar creierul barbatilor este diferit (demonstrat stiintific) si nu are acea punte de legatura, sa-i spunem asa, intre cele doua emisfere care face posibila atentia distributiva, spre exemplu.

Cred ca, mai degraba, el este genul de persoana care se concentreaza mai bine fix atunci cand este in miscare, nu statuie. Stiti oamenii aceia – adulti – care dau mereu din picior sau bataie de pe un picior pe altul, au cate un tic nervos cu mainile sau deseneaza in timp ce vorbesc sau asculta. Nu e nici stres, nici ADHD, nici lipsa de respect. Ci doar o persoana foarte activa la care nivelul de energie nu scade bursc cand trebuie sa fie cuminte.

Prevad ca daca eu invatam cu muzica rock cu volumul la maximum, al meu o sa invete alergand prin casa :)

Citeste si:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook