Evenimente

Orice mama merita un moment de rasfat. Chiar si intr-o zi de luni (2)

By  | 

– Asta a fost cel mai bun lucru pe ziua de azi pentru tine? Ca te-ai uitat la un serial?

Asa m-a intrebat aseara Robert, in timpul exercitiului nostru de optimism. V-am mai povestit de momentul nostru de seara, care e deja rutina. Cand ne bagam in pat, incercam sa spunem doar lucrurile bune si momentele frumoase din timpul zilei. Recunosc, de multe ori includ in lista mea de lucruri bune si cateva din cele care i s-au intamplat lui, aparent nesemnificative.

Pana la urma, scopul acestui exercitiu este tocmai de a aprecia ceea ce ni se intampla, chiar daca pare ca nu e ceva neaparat foarte maret.

De ceva timp, Robert a facut un pas inainte. Si, dupa ce punem pe lista lucrurile bune, vrea sa afle care a fost momentul preferat din intreaga lista a zilei respective. Si aici, am trecut la un alt exercitiu: acela de a pune pe primul plan ceea ce e important pentru tine, pentru sufletul tau.

Chiar daca pun pe lista mea si i-a reusit un dans intr-un timp foarte scurt sau a luat o nota mare la scoala, spre exemplu, cand vine vorba de momentul preferat al zilei, de fiecare data, spun ceva legat doar de mine.

Asa am ajuns aseara sa-i povestesc lui Robert de momentul meu de “rasfat de luni”.

Am lasat copilul sa mearga la o activitate extrascolara cu bunica. Eu m-am oprit, in drum spre casa, pentru niste cumparaturi.

Dar am ajuns inaintea lui acasa. Si am zis ca e cazul pentru un adevarat rasfat.

In timpul zilei, ma rasfatasem cu o prajitura de ziua unei colege. As fi crezut ca e de ajuns. Dar aveam ocazia de a primi mai mult.

Asa am ajuns sa vad un nou episod dintr-un serial drag mie, pe care il urmaresc deja de niste ani buni, as spune, si care ma duce de fiecare data cu gandul la prietena mea cea mai buna.

Din acest serial am preluat noi o expresie, care nici nu stiu cum s-ar traduce mai bine, pe care insa ne-o transmitem noi cand si cand, pentru exprimarea a tot ceea ce simtim si suntem una pentru cealalta, mai ales ca acum sunt la niste mile bune distanta. “You are my person”.

E drept ca am facut o pauza cand a venit copilul si am reluat ulterior. Dar chiar si asa, cu intreruperi, ramane momentul meu preferat din ziua de ieri. Rasfatul de luni.

PS: Stiu ca aceasta campanie este putin atipica. Dar sper sa va inspire si pe voi la un rasfat cat de mic. Chiar si intr-o zi de luni. Meritati, dragi mamici!

PSS: Puteti citi si primul episod al campaniei, care nici n-a fost gandit asa, dar a fost cu adevarat inspirational.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook