Evenimente

Parinti, urmariti live Social Media for Parents 2017!

By  | 

Social Media for Parents este un eveniment anual care se adreseaza bloggerilor – parinti sau parintilor activi in mediul online, indiferent de tematica blogului personal, eveniment ajuns anul acesta la a V-a editie.

Cu toate acestea, evenimentul nu este doar pentru acesti parinti. Informatiile din primele sesiuni, spre exemplu, sunt in mod evident de interes general pentru toti parintii, cu sau fara blog.

Si, daca accesul in sala este permis in numar limitat bloggerilor, site-urilor si comunitatilor (managerilor) din zona de parenting, parintii din intreaga tara pot urmari live, online, intregul eveniment.

Transmisiunea evenimentului incepe miercuri, 19 iulie, la ora 9.00, si este disponibila pe www.2017.socialmediaforparents.ro.

Stiu o gramada de evenimente cu informatii utile pentru parinti la care, din pacate, multi nu au acces, nefiind in Bucuresti si evenimentul nefiind transmis live sau inregistrat.

Asa ca, va invit dragi parinti, cu sau fara blog, din intreaga tara, sa urmariti live evenimentul Social Media for Parents 2017. Subiectele sunt de mare actualitate pentru fiecare dintre voi, iar speakerii anuntati au cu siguranta ceva interesant de spus.

Sesiunea 1: Parenting trends

Prima sesiune ii are ca invitati, sub umbrella “Parenting Trends”, pe Urania Cremene, parenting trainer, speaker si coach, Sorin Cadar, medic primar ORL, Asociatia Romana de Homeopatie Clinica, si Adrian Asoltanie, trainer educatie financiara, Selftrust Academy.

Primii doi speaker din aceasta sesiune nu au anuntat inca tema pe care o vor aborda, dar Adrian Asoltanie va oferi un raspuns la intrebarile “DE CE, CAND si CUM le vorbim copiilor despre bani? Educatia financiara – o perspectiva pragmatica asupra viitorului copiilor dincolo de miturile si temerile parintilor”.

Intr-o lume in care pare ca accentul pe bani intrece chiar si importanta relatiilor interumane, a iubirii si familiei, in general, poate nu strica sa stim cum si daca ii “imprietenim” pe copii cu universal banilor.

Am intalnit parinti care, dupa ce au incercat sa tina in frau dorintele de achizitie de jucarii ale copiilor cu replica “nu avem bani” au trecut in extrema de a-i oferi totul copilului, care incepuse sa nutreasca niste frustrari ca sunt saraci.

Asa cum stiu parinti care nu discuta niciodata despre bani in fata copiilor, nu ii iau la cumparaturi, nu le povestesc de cheltuielile lunare ale familiei, gen facturi sau rate.

Habar n-am care e cea mai buna varianta si probabil, ca mine, mai sunt si altii printre voi. Dar iata ca Social Media for Parents 2017 se anunta o ocazie sa aflam mai multe.

Sesiunea este moderata de Sonia Argint-Ionescu, prezentator tv si fondator doer.ro.

Sesiunea 2: Kids, parents & technology

A doua sesiune a evenimentului, cu titlul “Kids, parents & technology”, ii are ca invitati pe Gaspar Gyorgy, psihoterapeut relational si autor, Simona Penescu, Program Manager, Fundatia Orange, si Loredana Botezatu, Product Marketing Manager, Bitdifender.

Gaspar Gyorgy va vorbi despre bullying online si despre strategii de combatere a acestuia, Simona Penescu despre tehnologia in educatie, iar Loredana Botezatu despre provocarile parintilor moderni intr-o societate conectata, despre cum tehnologia poate deveni un adevarat partener in protejarea copiilor in mediul online.

Aceasta mi se pare cea mai de maxim interes tema (daca imi permiteti exprimarea) pentru toti parintii, indiferent de prezenta in blogosfera a parintilor sau varsta copiilor.

Este evident ca nu poti tine copilul departe de tehnologie, ei se nasc conectati deja (le lipseste doar o mufa usb sau un cip gata implantate). Important e cum faci sa fie in siguranta in online si sa se bucure de beneficiile pe care le prezinta totusi toata tehnologia de astazi.

Iar cine a vazut, ca mine, niste episoade din CSI:Cyber, isi da seama ca nu poti doar sa ridici din umeri cand vine vorba de tehnologie.

Sesiunea este moderata de Gabriela Maalouf, trainer NLP pentru copii si parinti.

Sesiunea 3: Blog Talk

Ultima sesiune a evenimentului este clar pentru bloggeri de parenting.

Sunt invitati bloggeri de parenting cunoscuti – Ana Nicolescu, Laura Frunza, Florina Badea, Anca Bold Gheorghe si Ela Craciun – care, provocati de moderatorii  Miruna Ioani si Cristian China Birta, bloggeri la randul lor, vor povesti din experientele personale despre cum e sa ai blog, cum sa te exprimi online si sa ajungi la cititori. Si probabil multe altele legate tot de blog.

Probabil ca aceasta ultima parte a evenimentului nu e neaparat pentru toti parintii, daca nu exista un interes in ale scrisului online. Dar macar mai vedeti si cum sunt bloggerii (pe care poate ii cititi sau nu) cand ies din spatele ecranului si poate, cine stie, va inspira sa va apucati de asternut cuvinte in digital :)

Nu uitati, urmariti miercuri, 19 iulie, de la ora 9.00, a V-a editie a Social Media for Parents, live pe www.2017.socialmediaforparents.ro!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *