Evenimente

Pregatiti de pregatitoare. Episodul 2. Calendarul inscrierilor pentru anul scolar 2018-2019

By  | 

Ministerul Educatiei Nationale a anuntat calendarul de inscriere a copiilor in anul scolar 2018-2019. Startul va fi dat in 26 februarie, cu afisarea circumscriptiilor scolare si a planului de scolarizare propus, respectiv numarul de clase pregatitoare alocate, la fiecare unitate de invatamant, inclusiv pe site-ul acesteia, daca exista, si pe site-ul inspectoratului scolar.

Si anul acesta, inscrierile celor mici in invatamantul primar in anul scolar 2018-2019 se vor organiza tot in doua etape, potrivit Proiectului de ordin al MEN privind aprobarea Calendarului si a Metodologiei de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2018-2019, pus recent in dezbatere la minister. Calendarul si modul de inscriere la scoala vor deveni oficiale odata ce sunt aprobate de ministru si publicate in Monitorul Oficial.

Conform calendarului propus, la 26 februarie, se vor afisa la sediile scolilor informatiile care sa le permita parintilor sa afle detalii despre clasele pregatitoare, despre evaluarea psihosomatica a copiilor, obligatorie pentru inscriere, despre criteriile de departajare de la nivelul fiecarei scoli si despre lista documentelor necesare la inscriere si  programul de completare.

Prima etapa de inscriere se va desfasura astfel:

  • in perioada 27 februarie – 10 martie se va organiza, la fiecare scoala, “Ziua portilor deschise”, perioada in care parintii se vor putea duce la intalniri pentru informare si consiliere; asa cum va recomandam in primul episod al campaniei “Pregatiti de pregatitoare”, incercati sa ajungeti la scoala sau scolile vizate in aceste zile.
  • 26 februarie – 23 martie va fi perioada in care se va face evaluarea psihosomatica a celor mici – adica a copiilor care nu implinesc varsta de 6 ani pana la sfarsitul lunii august (rezultatul va fi primit in scris, in aceeasi perioada);
  • 5 – 23 martie va fi intervalul de timp in care parintii vor putea completa online sau la scoala dorita cererile-tip de inscriere.

La 30 martie vor fi deja publicate listele cu copiii inmatriculati, numarul de locuri ramase libere si lista copiilor neinscrisi dupa prima etapa.

A doua etapa de inscriere ar urma sa se desfasoare dupa urmatorul calendar:

  • in perioada 12-18 aprilie se vor depune cererile de inscriere la secretariatul scolii aflate pe prima pozitie dintre cele trei optiuni exprimate pentru a doua etapa;
  • listele finale cu copiii inscrisi se vor afisa la 23 aprilie.

In perioada 24 aprilie – 4 mai se vor rezolva cererile de inscriere pentru copiii care nu au fost inscrisi nicarieri nici in a doua etapa.

2 Comments

  1. Pingback: Pregatiti de pregatitoare. Episodul 3. Cum gasesti o invatatoare buna - iulianaroca.ro

  2. Pingback: #7 Campanii cu suflet | parenting cu blandete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook