Evenimente

Social Media for Parents. Printre ai tai sau locul unde nu trebuie sa explici cu ce te ocupi

By  | 

Si a fost Social Media for Parents 2018, evenimentul anual organizat de Evensys, dedicat bloggerilor de parenting, adica acei parinti (pentru ca cel mai probabil ii numeri pe degetele de la o mana, si iti mai si raman degete libere, pe cei din aceasta nisa care nu sunt parinti) care povestesc tuturor, pe net, greutatile, frustrarile si implinirile lor ca parinte.

Ca in fiecare an, sala a fost dominata de mame. Nu trebuie sa ii uitam pe cei cativa tati, dar adevarul este ca trebuie sa te uiti cu mare bagare de seama ca sa nu ii pierzi prin multime. Sau sa ii cunosti.

Stiti, in comunitatea asta a bloggerilor de parenting, probabil ca si in comunitatile aferente altor domenii, toata lumea se cam cunoaste cu toata lumea. Majoritatea se stiu din online. Unii s-au mai vazut si in offline. Pe altii nu ii stii dupa nume, ci dupa blog. Dar Social Media for Parents e locul unde ai sansa sa asociezi numele cu fetele. :)

Am fost placut surprinsa sa constat ca cel putin jumatate din sala aceea de cateva sute de oameni ma cunoaste si o cunosc. Adica stiam ca ii cunosc pe oamenii aceia (poate nu eram la fel de sigura ca si ei ma stiu pe mine), dar nu iti dai seama cat de multi sunt decat atunci cand ii vezi in aceeasi sala. Si mai sunt cativa pe care ii stiu si care au lipsit motivat – deh, perioada de concedii. Va dati seama cum ar fi o aroganta cu o petrecere aniversara cu toti acesti oameni?

Social Media for Parents este locul unde te intalnesti cu oameni pe care ii citesti, oameni cu care rezonezi si cu care ai sta la povesti mai mult de o zi. Ii spuneam chiar (mai in gluma, mai in serios) lui Manafu (dirijorul din spatele orchestrei care pune in scena spectacolul asta minunat si alte cateva la fel, tot pentru oamenii din online), ca ne trebuie un panel de discutii libere, intre noi, la o cafea – ca sa nu zic barfa. :)

Am plecat obosita si fara prea multa energie in dimineata respectiva. Dar starea mea s-a schimbat total in scurt timp. Am ras mult si m-am relaxat. Cam asa se intampla cand esti printre ai tai, nu? Sau acolo unde nu trebuie sa te incurci in explicatii despre ce faci, ca toata lumea stie si e in aceeasi barca.

Zic asta, pentru ca tot a fost o discutie in ultimul panel, cu invitati bloggeri de succes (mai mare sau mai mic, mai vechi sau mai noi in domeniu), despre ce ii spui si cum ii explici mamei tale cu ce te ocupi. Pentru mine e relativ mai simplu, ca am lucrat in presa scris – tot pe-acolo. Mai greu mi s-a parut cand am trecut de la presa la PR.

Dar despre informatiile utile pentru parinti si pentru bloggeri, informatii aflate de la speakerii evenimentului, revin in articolele urmatoare. Stay tuned, cum zice englezu’, si poate ne vedem offline la editia urmatoare :)

In urma evenimentului, am scris si:

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook