Parenting

Te iubim cel mai mult

By  | 

Multi dintre parintii din generatia mea au invatat sa spuna “te iubesc” asa cum invata un copil sa mearga. Pentru multi, a fost o lectie grea, neavand modelul de acasa. Onest vorbind, cati dintre noi au crescut cu parinti care sa le spuna zilnic ca ii iiubesc?

Eu nu cred ca trebuie sa ne judecam proprii parinti. N-avem de ce. Parintii nostri au facut ce au stiut si au putut ei mai bine. Nu uitati ca multi dintre ei stiau ca “pe copii ii saruti in somn”.

Cand noi am crescut, unii dintre parintii nostri au avut puterea sa se adapteze, dar nici lor nu le vine natural sa spuna “te iubesc” nici azi.

Noi avem noroc. Traim alte vremuri. Mai bune. Cel putin din perspectiva exprimarii deschise a sentimentelor.

Noi le spunem zilnic copiilor nostri “te iubesc”.

Dar trebuie sa recunoastem ca multi dintre noi a trebuit sa invatam singuri aceasta lectie.

Si mai trebuie sa recunoastem ca si noi suntem, de multe ori, stangaci.

Pentru nu am crescut asa.

Si ne este greu sa ne gasim mereu cuvintele de iubire si incurajare.

Poate de aceea mi-a fost tare drag sa fac, impreuna cu prietena mea Dana, aceasta carte.  

Te iubim cel mai mult.

Acesta este titlul. Si acesta este adevarul.

Nimeni nu te iubeste mai mult decat proprii parinti. Nimeni nu ne iubeste copiii mai mult decat ii iubim noi, parintii lor.

Carticica este gandita in special pentru copii mici. Dar ea este pentru toti copiii. Chiar si pentru cei care astazi sunt parinti la randul lor.

Carticica are pagini cartonate, imagini prietenoase si texte scurte, dar puternice, motivationale. Are dimensiuni reduse, fiind usor de rasfoit de copiii de toate varstele.

Va previn insa ca s-ar putea sa lacrimati chiar, pe ici, pe colo. :)

Si va mai fac o marturisire: sunt texte pe care si eu simt ca ar fi bine sa le recitesc – singura si cu propriul copil – in fiecare zi.

te iubim cel mai mult 1te iubim cel mai multte iubim cel mai mult 2te iubim cel mai mult 3te iubim cel mai mult 4te iubim cel mai mult 6te iubim cel mai mult 7te iubim cel mai mult 5

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru precomanda, intrati AICI.

In colectia “Bebe descopera” o sa gasiti si alte carticele utile pentru cei mici. Preferatele mele, pe langa aceasta bineinteles, sunt cele despre emotii si dinozauri :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *