Ganduri. Amintiri

Ultimele file din acest capitol

By  | 

Am ajuns și aici. Doar câteva file și gata și acest capitol!

15 zile și încheiem oficial clasele primare. Da, încheiem, nu doar copilul încheie acest capitol, ci și noi, alături de el, pentru că așa suntem noi, mergem la pas împreună, suntem acolo sprijin și îndrumare sau doar energie și bucurie, în funcție de nevoi.

Doamna învățătoare i-a pus deja pe copii să scrie un scurt mesaj cu titlul ”Rămas bun, clase primare!”. Probabil că în urmă cu un an și jumătate, acest final de capitol era vizualizat în alt tablou. Dar ne adaptăm și încercăm să ne bucurăm de acest moment.

Cum adică să ne bucurăm? Da, să ne bucurăm!

Știu, așteptările sunt să fie lacrimi. Poate că vor fi. Dar nu va fi tristețe. Ce motive am avea să fim triști? Că am înaintat!? Că am progresat!? Că am crescut, nu doar în ani și înălțime, ci și în gândire și spirit!?

Nu, nu avem de ce să plângem. Decât dacă plângem de bucurie. Ca atunci când, după o lungă și intensă pregătire, participi la maraton și reușești să treci linia de sosire. Ca niște adevărați campioni.

Ca orice etapă din viață, a avut momente înălțătoare și momente grele. (Apropos, acestea au fost cuvintele copilului, când se gândea ce să scrie în mesajul cerut de doamna. Adevărul e că ultimii trei ani, și mai ales ultimul an și jumătate, l-au maturizat cam repede și forțat și nu doar din motive de pandemie.)

Rămânem din acest capitol cu multe amintiri speciale!

Și înainte de a da și ultimele file, ne încărcăm cu bine și frumos pentru următorul capitol. Avem o vacanță la mijloc să ne fie cu folos. Ceea ce vă dorim și vouă!

Felicitări, copil excepțional, pentru visele pe care acum ți le poți clădi și pentru puterea pe care te poți ridica în continuare!

Felicitări și colegilor tăi, ați reușit împreună! Și mulțumim doamnei învățătoare pentru cărămizile puse la temelia unui viitor cu multe posibilități grandioase!

Să ne bucurăm toți de vacanță până la prima filă a următorului capitol (și mai captivant)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *