Ganduri. Amintiri

Viata nu este perfecta. Cu bune si cu rele, merita sa fie sarbatorita. ATENTIE: spoiler alert Grey’s Anatomy!

By  | 

Grey’s Anatomy este unul dintre foarte putinele seriale la care ma mai uit cand si cand. Iar ultimul episod a venit asa, ca un dar, perfect pentru perioada nu tocmai lina prin care trecem, deja de ceva vreme.

Stiu, probabil ca pentru multi serialul acesta, ca si altele, e prea romantat, prea dramatic, prea tras de par. Dar, credeti-ma, sunt episoade, replici, cu adevarat motivationale. Daca vrei sa le privesti si-asa, nu doar ca pe niste replici fictive, care sunt aruncate doar sa atraga vizionari.

Atentie: spoiler alert!

Pentru cei care au urmarit serialul, stiti probabil situatia lui Katherine si operatia prin care a trecut care, desi de succes, nu i-a rezolvat total situatia tumorii de pe coloana vertebrala.

Actiunea ultimului episod se invarte in jurul petrecerii pe care Jackson o organizeaza pentru Katherine, celebrand astfel succesul operatiei si sansa primita de a se bucura mai departe de viata.

Doar ca, stiind ca lupta ei cu tumoarea nu s-a incheiat, Katherine nu este tocmai incantata de ideea petrecerii. Sentimente pe care le recunoaste, rabufnind cumva, in fata lui Bailey. Si in aceasta discutie vine momentul de declic, invatatura pe care poate ar trebui sa o primim toti.

Intr-o traducere libera, Bailey ii spune lui Katherine cam asa:

“Iti este frica sa-ti traiesti bucuria, pentru ca s-ar putea sa se termine.

Viata nu este perfecta. Dar este cea pe care o ai acum.

Maine s-ar putea sa ne omoare pe toti un cutremur. Sau un meteorit. Sau robotii. Nu avem de unde sti.

Dar acum suntem in viata. Suntem inca aici. Si avem oameni care ne iubesc. Si asta e un motiv foarte bun sa sarbatorim.”

Adevarul e ca pentru multi, in momentele grele, este foarte greu sa vezi partile bune ale vietii. Sa iti amintesti de ce a fost frumos. Sa te gandesti ca putea fi si mai rau. Sa crezi si sa lupti sa fie din nou bine. In momentele grele, avem tentinda sa vedem doar atat: greul si raul.

Dar viata, lumea, nu e facuta doar din momente de alb si negru. Sunt atatea nuante de gri!

Si, inca o data, finalul episodului spune exact asta, prin vocea lui Meredith.

Inca o data, atentie: spoiler alert! In aceeasi traducere libera.

“Sunt multe momente de-a lungul vietii care merita sa fie sarbatorite.

Unele sunt mai mari / mai importante decat altele.

Si chiar nu ar trebui sa pierzi acele momente.

Pentru ca momentele grele te vor gasi oricum”.

Asa ca, in prima zi de vara, va propun sa cautam aceeasi putere pe care o are natura de a-si reveni dupa o luna perioada de frig si, asemeni ghiocelului care reuseste sa razbata de sub zapada, sa ne gasim forta in noi de a ne ridica dupa un moment greu, de a ne lupta pentru un maine bun si de a ne bucura de acest astazi pe care il avem, cu cei dragi alaturi.

Cat mai multe momente ce merita sarbatorite va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *