Povesti pentru copii

Voi l-ati cautat de Mos Craciun?

By  | 

Cand vine vorba de carti, Robert are un spirit de observatie fantastic. “Nu avem cartea asta!”, imi spune intr-una dintre zilele in care vine la Centrul MiniMe la cursuri, aratand spre cartea “Unde esti tu, Mos Craciun?”. Avea dreptate. Nu aveam cartea. Acum o avem. Si am si citit-o.

– De ce nu stia ursuletul cum e zapada?

– Pentru ca iarna, ursii dorm. Toata iarna. Si se trezesc cand e primavara si nu mai este zapada.

Cam de la acest adevar se construieste povestea aparuta la Editura DPH si pe care o puteti cumpara de la Bebe Librarie.

Ursuletul Berti nu stie cum arata zapada si nu a auzit de Mos Craciun. Dar vrea neaparat sa il cunoasca. Asa ca pune la cale un plan care ii iese chiar mai bine decat ne-am astepta, desi daca la un moment dat se rataceste.

– Mami, dar de ce nu a auzit de Mos Craciun? La el nu a venit niciodata Mosul?

Aceasta a fost pentru noi singura mare dilema a povestii. Am trecut insa destul de usor peste si am compensat cu un final fericit. Si dupa ce am inchis cartea, Robert a simtit imediat nevoia sa mai spuna si el o data povestea. Ceea ce m-a bucurat tare. A fost un semn ca i-a placut si ca firul povestii este usor de retinut si reprodus, dar mai ales ca al meu baiat incepe sa prinda si gustul repovestirilor :)

Cartea are ilustratii calde. Ursuletul e asa dragut, parca-i din plus si-ti vine sa-l iei in brate, sa-l ajuti sa gaseasca urma pasilor prin zapada. Iar dorintele lui de la Mosu’ sunt exact ca ale unui copil. Ziceti ca nu exista copil care sa nu isi doreasca pentru parinti ceva de care se poate bucura si el?

– Mami, dar nimeni nu l-a vazut pe Mos Craciun! De ce vrea Berti sa il gaseasca?

Povestea este pentru copiii de toate varstele. Mai ales daca vreti sa le reamintiti ca trebuie sa doarma ca sa vina Mosu’ si, mai ales, sa nu uite de scrisoarea adresata lui Mos Craciun.

Noi asa am patit. Ne-am amintit ca nu i-am scris Mosului. Din pacate, aseara eram prea obositi pentru asta, dar macar Robert a stabilit ce va trece pe lista: “un joc, o masinuta, niste dulciuri si ce mai vrea Mosu’ si stie ca-mi place”. :)

Alte povesti pentru copii:

Povesti create de noi:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *