Evenimente

Webstock 2017. Intre “esti vreo vedeta online?” si “am vazut ca ai dat drumul la site”

By  | 

Prima luna de toamna s-a incheiat cu un mega eveniment pentru lumea online – Webstock 2017. Evenimentul este anual, a ajuns deja la a noua editie, iar pentru mine a fost a doua participare la detinator oficial de blog.

Spre deosebire de anul trecut, la aceasta editie mi-am dat seama ca sunt mult mai multi oameni cu care pot si vreau sa socializez. Pe unii abia am apucat sa ii salut, insa; pe altii cu care as fi vrut sa impart doua-trei vorbe nici nu am reusit sa ii zaresc in marea de oameni de la eveniment.

Adevarul e ca la Webstock e nebunie mare! Adica sunt foarte multi oameni, pe grupuri si grupulete. Holul din fata salii este in mod evident neincapator – nici nu cred ca exista spatiu in orasul asta care sa fi prevazut si un hol suficient de mare pentru pauzele unui eveniment de asemenea “cantitate”.

Si, colac peste pupaza, s-a dovedit ca si ziua mea era de o nebunie fara margini. Mi-am setat de la inceput sa ajung la prima parte a evenimentului (recunosc, voiam neaparat sa il revad pe Marius Manole), sa plec la birou la prima pauza, si sa revin la Webstock mai dupa-amiaza.

Stiti aia cu planul de-acasa si realitatea din targ? Cam asa si cu mine si ziua Webstock. Noroc ca am plecat la prima parte a evenimentului direct de-acasa! Altfel… Ce mai! Odata ajunsa la birou am inceput sa ma lovesc de tot felul de belele tehnice, ca m-am trezit ca pot sa respir si sa ma intorc la intalnirea oamenilor din online abia la gala Webstock Awards. Unde tare m-as fi bucurat sa aplaud premierea unui proiect al colegilor din zona de parenting, dar mai e si anul viitor o ocazie J

Dar fazele cele mai tari ale acestei editii Webstock au fost pentru mine altele, in afara salii de eveniment. Prezentandu-ma, la un moment dat, unei colege de breasla, imi spune: “Te stiu! Esti o vedeta, ceva, in online, nu?”. O alta imi spune “Te-am retinut dupa scrierile felurite” si m-am bucurat tare ca n-am renuntat la acest nume, chiar daca domeniul este altul.

Iar maxima zilei a fost: “Am vazut ca ai dat drumul la site”. Ma uit lung, pentru ca stiam ca persoana in cauza imi mai comentase (e drept, telefonic) din articole. Si cand ii amintesc asta, zice “Credeam ca asta e alt site, diferit de blog”. Pam, pam!

Hai ca nu e chiar plictisitor sa fii prezent online. In anul asta, dintre cele doua editii Webstock, am trecut de la “bine ca esti tu smechera si vrei sa ne dai lectii” la “bai, ce bine mi-a prins articolul ala al tau”, mi-am luat si o teapa, am vrut sa inchid sandramaua de vreo trei ori, m-am bucurat de niste evenimente foarte tari de alte cateva ori (mult mai multe, daca ar fi sa contabilizam); dar tot cred ca cele mai mari bucurii (ale mele, cel putin) vin din povestile de suflet si din inspiratia de acasa.

In rest, imi mentin concluziile de dupa editia de anul trecut si imi permit sa adaug o sugestie pentru organizatori (apropos, felicitari Evensys pentru organizare!): mai multe categorii pentru Gala, in care sa fie jurizate separat proiectele unor bloguri personale de blogurile unor companii.

Hai sa ne vedem cu bine si la urmatorul Webstock! Cine stie ce-om mai trai pana atunci. Macar sa ramanem (si) in online :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook