Evenimente

Mickey si pilotii de curse. Mie mi-a lipsit Toodles

By  | 

Si a venit si ziua cea mare. Stiti cum e sa te intrebe copilul, timp de doua saptamani sau mai bine, cand e 22 aprilie? Si sa observe, la un moment dat, ca in coltul din dreapta-sus al ecranului apare cifra corespunzatoare numarului de zile pana la marea premiera? Ei, uite cam asa am ajuns sa astept si eu cu mare nerabdare primul episod din noul seria de la Disney Junior – Mickey si pilotii de curse.

Si, ca un facut, marea premiera s-a petrecut cand toti membrii familiei erau imprastiati pe la diferite evenimente. Eu faceam slalom intre doua intalniri dragi. Iar pe copil mai ca-l fortasem sa raspunda pozitiv la invitatia primita pentru alte evenimente dedicate copiilor, la care mergea insotit de tati.

Premiera s-a petrecut astfel fara noi in fata micului ecran. Dar, slava Domnului, exista reluari! :) Chiar doua in aceeasi zi si se pare chiar si duminica.

Normal ca am vazut azi! Ok, da, la a doua reluare, dar chiar nu mai era loc sa stam pana a doua zi. Daca ratam momentul?

Ssst! Liniste! Cam asa ne-a anuntat copilul nostru ca incepe noul serial :)

Cum a fost premiera?

Pai, in doua parti!

Nu, nu glumesc! Episodul are de fapt doua episoade. Sau, hai sa le zicem, doua povesti scurte.

Atentie! Urmeaza un soi de spoiler! In cazul in care nu ati vazut si vreti sa vedeti :) Sau poate va starnesc curiozitatea :)

***

In prima poveste, Mickey si pilotii de curse urmau sa primeasca vizita lui Jiminy Johnson, un campion de raliuri, a carui prima masina se pare ca a construit-o chiar Mickey in garajul sau.

Pentru aceasta vizita, Mickey avea pregatit pentru campion un cadou special: un cauciuc de la prima sa masina. Doar ca Pitt, mare admirator, nu se gandise la un cadou asa deosebit si acum ii cam suradea ideea sa ofere el cadoul respectiv.

Bineinteles ca a incercat sa ia cauciucul, doar vorbim pe Pitt!

“Ce-am gasit e-al meu; ceilalti sa planga mereu”, spune Pitt.

Si incepe goana dupa cauciuc.

Guffy si cu Minnie raman sa traga de timp, pana la recuperarea cadoului, in timp ce Mickey, Donald si Daisy pornesc in cursa cu Pitt pentru recuperarea cauciucului.

Bineinteles ca intervin si momentele haioase -doar pentru telespectatori, nu si pentru personaje. Donald zboara cu masina pe tobogan si ajunge intr-o fantana arteziana. Mickey ajunge intr-un copac.

Si cand parea ca victoria va fi a lui Pitt, Mickey recupereaza in ultima secunda cauciucul.

Finalul e unul frumos. Nici cadoul lui Pitt nu era chiar rau. Ba era unul muncit – o masinuta construita chiar de Pitt, identica cu prima masina condusa de pilotul campion.

***

A doua parte le are protagoniste pe Minnie si Daisy, ajutoarele abile.

Ajutoarele abile sunt aici, te ajuta orice le zici.

O prietena hipopotam, Hilda, le cere ajutorul celor doua “ajutoare”, sa aiba grija de “Fulg de nea”.

Minnie si Daisy alearga tot episodul dupa pisica alba neastamparata, care le pune tot felul de piedici in calea prinderii sale: strica semaforul; se urca in varful unui copac de unde Minnie si Daisy sunt aruncate cat colo; darama muntele de cauciucuri din garajul lui Mickey; se pierde intr-o spalatorie (aparent chiar in masina de spalat rufe).

Finalul este unul neasteptat. “Fulg de nea” nu era pisica buclucasa, ci un caine pufos, caruia nu-i placeau deloc pisicile. Asa ca ajutoarele abile mai primesc o treaba de facut: ordine in casa data peste cap de vanatoarea pisicii de catre caine.

Cum am primit noi premiera?

Mie mi-a lipsit Toodles. Mi-au lipsit dialogurile cu copiii din fata ecranului. Intrebarile. Interactivitatea. Si a durat mai putin.

Parca nu a fost aceeasi gasca.

Dar probabil ca asa se intampla cand ti se creeaza anumite asteptari.

Copilului meu i-a placut. Si desi a fost de acord cu “dorurile” mele, mi-a spus:

Acum a fost doar primul episod, mami! Poate o sa fie mai bine. Poate mai au de lucrat. Vedem si al doilea episod. Si al treilea. Apoi decidem. Si oricum eu am vazut toate episoadele din Clubul lui Mickey. Voiam si altceva!

Poti sa mai spui ceva? Poti doar sa te uiti la Mickey si pilotii de curse :)

Latet edit (duminica dimineata):

Mami, stii ce am visat azi-noapte? Ca intr-un episod din Mickey si pilotii de curse il construiesc pe Toodles!

Asa sa fie?

1 Comment

  1. Pingback: Unikitty vine din The Lego Movie la Cartoon Network - iulianaroca.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *